Samsun'da ikinci sel felaketi!

Samsun, Termev e Salıpazarı ilçelerinde etkili olan yağış yüzünden Salıpazarı'nda bazı köylerle karayolu irtibatını sağlayan Kaya köprüsü, aşırı yağış nedeniyle yıkıldı

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2012 20:10 GÜNCELLEME 10.07.2012 00:16 GÜNCEL
Samsun'da ikinci sel felaketi!

Samsun'da etkisini sürdüren sağanak yağış bu kez de ilçelerde taşkınlara neden oldu. Sağanak yağış sonrası Salıpazarı ilçesinde 2 köprü yıkıldı.

Özellikle yukarı köylerde etkili olan yağış sonrası derelerden taşan sular Ayvacık ve Salıpazarı ilçe merkezinde taşkınlara sebep oldu. İlçeler arasında en çok etkilen ise iki köprüsü yıkılan Salıpazarı oldu. İlçe merkezinde hayatın durma noktasına geldiğini kaydeden Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, "Köylerde yağan yağmur ilçe merkezinde ev ve iş yerlerinde baskınlara neden oldu. Şimdilik köylerle irtibat sağlayamıyoruz, bu nedenle oralarda kaç köprünün yıkıldığını, can kaybının olup olmadığını henüz bilmiyoruz. İlçe merkezinde şuan için kayıp yada can kaybı söz konusu değil. Burada evlerden çok iş yerlerini su bastı. İl merkezinden ve yakın ilçelerden ekipler ilçe merkezinde koordineli bir şekilde can kaybı olmaması için çalışmalarına başladı. Asıl hasarı gün ağardığında hep beraber göreceğiz." dedi.

Ayrıca Salıpazarı ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı, tarım arazileri su altında kaldı.

Etkili yağışın, Terme ilçesinin köylerinde de hayatı olumsuz etkilediği, etkisini sürdüren sağanağın tarım arazilerine zarar verdiği öğrenildi.

1 kişi hayatını kaybetti
Ayvacık ilçesi Çamalan köyünde kuvvetli sağanağın neden olduğu heyelanda toprak altında kalarak yıkılan evdeki kişilerden 1'i öldü, 2'si yaralandı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamalan köyü Karaağaç Mahallesi'nde heyelan sonucu yıkılan evde toprak altında kalan ancak yapılan çalışmayla yaralı kurtarılan 65 yaşlarındaki Mesut Zengin'in, kaldırıldığı Ayvacık Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Yıkılan evde bulunan ve toprak altından yaralı kurtarılan Ramazan Zengin ile Mahire Zengin'in ise hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.


KAYNAK : AA