Kazayla ilgili makam şoförünü suçladı

Dün kazada yaşamını yitiren Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Doğançay, kazayla ilgili makam şoförünü suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2012 14:12 GÜNCELLEME 02.08.2012 14:17 GÜNCEL
Kazayla ilgili makam şoförünü suçladı

Adapazarı'nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, yarın Teşvikiye Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Şişli'deki evinde taziyeleri kabul eden oğlu Ahmet Doğançay, annesinin ilerlemiş yaşına rağmen çok sağlıklı bir insan olduğunu belirterek, kazayla ilgili makam şoförünü suçladı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde otomobilinin takla atması sonucu hayatını kaybeden Ülkü Adatepe'nin oğlu Ahmet Doğançay, Şişli'deki evinde taziyeleri kabul etti. Kazayla ilgili makam şoförünü suçlayan Doğançay, "Çok düşünmediğimizi bir şey oldu. Annem çok sağlıklı bir insandı. En az yüz yaşına kadar yaşayabilecek durumdaydı." dedi.

Annesinin büyük bir enerjiye sahip olduğunu ve son 30 yılda tüm Türkiye'yi dolaştığı söyleyen Doğançay, "Ne tansiyonu vardı ne başka bir şeyi. Böyle bir kaza olacak şey değil. Çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Şaşırmış bir şekildeyiz. 18 yaşında kız ölmüş gibi geliyor bana. Düz yolda güpe gündüz 4 şerit yol, pırıl pırıl bir hava, yağmur yok, sis yok, çakıl yok, düz yolda araba devriliyor yani, olacak şey değil. Adam uyudu herhalde. Başka bir şey yok yani. Araba takla atıyor. Arabada eski değil yeni araba." şeklinde konuştu.

Aileye taziyeye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Ülkü Adatepe'yi elim bir kaza sonucunda kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Ülkü Adatepe'ye Allahtan rahmet dileyen Sarıgül, "Allah taksiratını affetsin. Mekanı cennet olsun. Ülkü annemizin manevi mirasını Atamızın manevi mirasını bundan sonra Ülkü annemizin evladı sevgili Ali ve Ahmet yürütecekler. Ahmet Doğançay'a bu vesileyle bir kez daha başsağlığı diliyorum." dedi.

Adatepe'yi, yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'na defnedeceklerini kaydeden Sarıgül şöyle konuştu: "Biz bütün yurttaşlarımızı bekliyoruz. Çünkü Ülkü anne herkesin annesiydi, MKA manevi evladı herkesin evladıydı. Bütün yurttaşlarımızı yarınki Teşvikiye Camii'ndeki son uğurlama merasimine bekliyoruz

KAYNAK : CİHAN