Son operasyonlasrda 140 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ve Şırnak'ın Beytüşşebap ilçeleri ile Diyarbakır kırsalında son bir haftada güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda, PKK'ya büyük darbe vuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2012 08:36 GÜNCELLEME 14.09.2012 11:36 GÜNCEL
Son operasyonlasrda 140 PKK'lı öldürüldü

Hakkâri ve Şırnak'ta özel eğitimli askerlerin katıldığı nokta operasyonlarda, PKK ağır kayıplar verdi. Geçen ay Irak sınırındaki Goman Dağı etiklerindeki Zorgeçit, Bağlar ve Derecek beldesinde yol kesen PKK'lılara da son yılların en büyük ve en kapsamlı operasyonu gerçekleştirildi.

Stratejik noktalara termal kameralar yerleştirildi. Operasyonlarda Heronlar'ın tespit ettiği PKK'lılara hem F-16'lar hem de Kobra helikopterlerle havadan nokta atışlar yapıldı.

OPERASYONLAR

7 Eylül: Beytüşşebap 'taki Kato Dağı eteklerinde 26 terörist öldürüldü.

9 Eylül: Şemdinli Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit oldu, 26 terörist öldürüldü, 1 terörist sağ ele geçirildi. Aynı gün, Türk jetleri Kuzey Irak'taki terör kamplarını vurdu, 25 PKK'lı öldürüldü.

10 Eylül: Şemdinli'de PKK kampı Kavaklı'ya F-16 ve obüslerle operasyon düzenlendi, 30 terörist etkisiz hale getirildi.

11 Eylül: Zorgeçit'te çıkan çatışmada iki asker şehit olurken 25 PKK'lı terörist öldürüldü. Şemdinli Gediktepe Karakolu'na sızmaya çalışan 5, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde saldırı hazırlığında 3 PKK'lı öldürüldü.

HAKKARİ VALİLİĞİ: 75 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari Valiliği, 8-14 Eylül tarihleri arasında güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda, 75 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 8-14 Eylül tarihleri arasında asker, polis, özel harekat ve geçici köy korucularından oluşan birliklerce terör örgütüne yönelik operasyon icra edildiği belirtildi.

4 askerin şehit olduğu operasyonlarda, 75 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ''Bölgede terörü önleyici faaliyetlere hassasiyetle devam edilmektedir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diler, ailelerine ve milletimize sabır temenni ederiz'' denildi.

 


KAYNAK : Sabah, AA