PYD'nin füzelerimizi Suriye'ye çevirten hamlesi

Suriye'de terör örgütü KCK-PKK'nın uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD), Türkiye sınırına yakın şehirlerde sözde Kürdistan Halk Tugayları Ordusu'nun (YPG) kuruluşunu ilan etmesi Türkiye'yi harekete geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2012 12:29 GÜNCELLEME 07.10.2012 12:29 GÜNCEL
PYD'nin füzelerimizi Suriye'ye çevirten hamlesi

Zaman gazetesi konuyla ilgili yapınladığı haberinden PYD'nin kontrol altında tuttuğu Kobani, Kamışlı, Amude, Derika Hamko, Afrin, Tırbe Sıpi ve Serakani bölgelerine çevrilen Türk ordusuna ait füze rampası ve tankların görüntülerini yayınladı.

Habere göre Teyakkuz durumuna geçen Türk askeri, Şanlıurfa'nın Suruç, Ceylanpınar ilçesindeki 3. Hudut Taburu'nda da namluları Suriye tarafına çevirdi.

KCK-PKK terör örgütünün Suriye kanadı PYD'nin kontrolündeki Suruç'un karşı tarafında bulunan Kobani kentinde sessizlik hâkimken, sınır hattında 24 saat nöbet tutan askerler sınır geçişini kontrol altında tutuyor.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bulunan Suruç ilçesinde konuşlanmış çoklu füze-atar rampaları ve 20'den fazla tank Suriye tarafından gelebilecek olası bir tehlike için hazır bekletiliyor.