Atatürk'ün canlı portresi göz kamaştırdı

Ölümünün 74. yılında ülke çapında törenlerle anılan Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen uygulama ile İzmir'de vücut buldu. 2 bin 400 kişinin bir araya gelerek oluşturduğu canlı Atatürk silüeti izleyenleri büyüledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2012 13:28 GÜNCELLEME 10.11.2012 16:55 GÜNCEL
Atatürk'ün canlı portresi göz kamaştırdı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74. yılında ülke genelinde anıldığı törenlere İzmir'de yaşanan bir ilk damgasını vurdu. Günler öncesinden yapılan hazırlıkların bugün itibari ile bitmesinin ardından yürekler Ata'nın bir parçası oldu ve izleyenlere harikulade bir görsellik sundu. Konak Belediyesi tarafından organize edilen törene çok sayıda gönüllü vatandaş katılırken Başkan Tartan'da binlerce kişi ile birlikte Ata'yı oluşturan silüettin içerisinde yer aldı. Vatandaşlar saatler 12.00'yi göstermesinin ardından üzerlerindeki siyah kıyafetlerle kendilerine dağıtılan numaralarla göre yerlerini aldı.
 
ATATÜRK OLMAYI ANLATTILAR
 
Kimisin saçını kimisinin gözünü, kimisinin omzunu kimisinin de alnını oluşturduğu Atatürk'ün bir parçası olmanın mutluluğunu milli birlik ve bütünlük çağrılarında bulunarak anlatan vatandaşlar o anları şu sözler ile anlattılar: “Sadece sosyal paylaşım siteleri üzerinde birlik ve bütünlük çağrısı yapılmamalı. Atatürk'ü anlamak ve anlatmak yetersiz kalırken, onun bir parçası olmak da ifade edilemeyecek bir duygu. Bizler bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak unutmayalım ki Atatürk sayesinde. Bunun ilk kez İzmir'de gerçekleşmesi ise ayrı bir duygu.
 
İZLEYENLER BÜYÜLENDİ
 
Yaşanan özlemi coşkuyla buluşturan görsel güzelliğe tanık olmanın duygularını ise şu sözler ile anlattılar: “ Türkiye'de ilk kez İzmir'de olması ayrı bir mutluluk. İzmir yine her zamanki gibi son damgayı vurdu. Biz hem dindadız hem Atatürk'çüyüz. İzlediğimiz anlar gözyaşlarımızı tutamadık. Harika bir duygu. Konak Belediyesi'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

KAYNAK : DHA, İHA