13 günde 1 polis intihar ediyor

Askerlerden sonra şimdi de polis intiharları gündemde. Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.12.2012 09:40 GÜNCELLEME 05.12.2012 13:09 GÜNCEL
13 günde 1 polis intihar ediyor

Türk ordusunda son 10 yılda intihar eden asker sayısı 937, şehit sayısı 818. Bu konudaki tartışma sürerken bir acı bilanço da polis cephesinden geldi. Emniyet-Sen'in verilerine öre; son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu, her 13 günde bir, 1 polisin intihar ettiği anlamına geliyor.

Emniyet-Sen'e göre; polis intiharlarının sebebi, fazla mesaiye bağlı aşırı yorgunluk ve üstlerin astlara yoğun baskı uygulayıp kötü muamele etmesi.

SORUNLU PERSONEL TAKİP EDİLECEK

Her 13 günde bir polisin intihar etmesi Emniyet Genel Müdürlüğü'nü de harekete geçirdi.

Kurulan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirlikleri'ne sorunlu personelin takibi talimatı verildi. Bundan böyle sorunlu personele psikolojik desteğin yanı sıra aileleri, çevreleri de araştırılıp o na göre destek sağlanacak. Gerektiğinde ailesine de psikolojik destek sağlanacak.

İNTİHAR NEDENİ MOBBİNG Mİ?

Emniyet-Sen Basın Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, polis intiharlarının en büyük nedeninin mobbing (işyerinde baskı) olduğunu savunarak, özetle şunları söyledi: “Son 10 yılda 289 polis intihar etti. Bu sadece görev başındaki polis intiharları. Cinnet getiren, emekli olan polisleri de dahil edersek korkunç bir rakam ortaya çıkar. Emniyetin verilerine göre her 13 günde bir polis intihar ediyor. Polislerin intiharı, ‘psikolojik nedenler' olarak kayıtlara geçiyor. Yapılan araştırmalarda ise polislerin çoğu birinci derecede mobbing yüzünden intihar ediyor. Ardından da ekonomik ve ailevi sorunlar geliyor. Psikolojik ve psikiyatrik testlerden geçerek mesleğe başlayan polisin 2-3 yıl içinde nasıl oluyor da psikolojisi bozuluyor? Buna bakmak gerek. Zamanının büyük bölümünü mesai ve uykuyla geçiren polis sosyalleşemiyor. Kendisine ve ailesine zaman ayıramıyor, polis ailesinden, çevresinden uzaklaşıyor.”

KAYNAK : Ajanslar - Haber 7