Memur sendikalarının istediği zam oranı

Memur maaş zam pazarlığı yarın 4. tur görüşmeleriyle sürecek. 4+4 zam teklifine sıcak bakmayan memur sendikaları, 8+8 teklifinde ısrarlı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2015 09:28 GÜNCELLEME 16.08.2015 09:28 Gündem - Veriler
Memur sendikalarının istediği zam oranı

Memur sendikalarıyla kamu işvereni arasında yürütülen 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri yarın devam edecek. Milyonlarca memur ile emeklinin merakle beklediği 4. tur toplantısının ana gündemi Kamu İşveren Kurulu Heyet Başkanı'nın masaya getirdiği teklif olacak. Pazarlık sürecinin yarınki görüşmelerde resmen başlaması bekleniyor.

SOSYAL ADALET İŞLETİLMELİ

Kamu teklifinin açıklandığı önecki günkü toplantıda masayı terk eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sözleşme sürecinden umutlu.

Masayı yeni bir teklif almak için terk ettiklerini Yeni Şafak'a açıklayan Ali Yalçın, “Bu Toplu Sözleşme masasını, hükümet için sosyal teşvik paketi açıklama zemini olarak görüyoruz. Onun için hükümet, 'Adil Paylaşım' paketini burada hayata geçirmeli, sosyal adalette kamu görevlileri de payını alabilmelidir” dedi.

YENİ BİR SÜREÇ YENİ BİR TEKLİF

Kamu İşveren Kurulu'nun 2016 için 4+4, 2017 için ise 3+3 maaş zammı teklifini bırakın kabul etmeyi müzakere edilebilir bulmadıklarını ifade eden Ali Yalçın, şunları kaydetti: “Kamu İşveren Kurulu Heyeti ve hükümete bizi ikna, tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini memnun edecek yeni bir teklifle gelmesi için süre verdik. Hükümetten masada müzakere edilecek yeni bir teklif bekliyoruz. Bu Toplu Sözleşme masasını, hükümet için sosyal teşvik paketi açıklama zemini olarak görüyoruz. Onun için hükümet, 'Adil Paylaşım' paketini burada hayata geçirmeli, sosyal adalette kamu görevlileri de payını alabilmelidir.”

Refah payı, enflasyonfarkı ve yüzdelik zam

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen'in taleplerinin gövdesini, 'yüzdelik zam', 'taban aylığa zam', 'refah payı' ve 'enflasyon farkı' oluşturuyor. Memur-Sen, memur maaşları için 2016 yılında yüzde 8+8 olmak üzere toplam yüzde 16,64, 2017 yılı içini ise 7+7 olmak üzere toplamda yüzde 14,49 oransal zam istiyor.

KAYNAK : Yeni Şafak