Hatay'da esrarengiz kayıp vakası: 50 gündür aranıyor

Hatay'da evin penceresinden çıkarak kayıplara karışan Uğur Çalışkan'dan 50 gündür haber alınamıyor. Aile, Çalışkan'dan gelecek iyi bir haber bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.04.2026 15:50 GÜNCELLEME 10.04.2026 16:31 ÜLKE'DE BUGÜN
Hatay'da esrarengiz kayıp vakası: 50 gündür aranıyor

Van'dan çalışmak için Hatay'a gelen ve Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi'nde yaşayan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan'a, 3 yıl önce bipolar bozukluğu tanısı konuldu.

  • Rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullanan Çalışkan, 19 Şubat günü sabah saatlerinde misafir olarak kaldığı dayısının evinde penceredeki sinekliği parçalayıp evden ayrıldı.

  • Ailesinin kayıp başvurusu sonrası Çalışkan'ı bulmak için AFAD liderliğinde arama çalışması başlatıldı.

  • Sahadaki taramalarda taş üzerinde Çalışkan'ın; elbiseleri, telefonu ve cüzdanı ile terliği bulundu.

 

50 GÜNDÜR KAYIP

Günlerdir süren arama çalışmalarında herhangi bir ize rastlamaması üzerine çalışmalar durduruldu.

Geride kalan 50 günde Uğur'dan gelecek umutlu haberi bekleyen aile kendi imkanlarıyla arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kayıp gencin ağabeyi Tarık Çalışkan, kardeşinin hayatta olduğunu düşündüğünü belirterek 50 gündür kardeşinden gelecek umutlu haberi beklediğini söyledi.

"HAYATTA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Kardeşinin bulunması için yetkililerden yardım talep eden Tarık Çalışkan, "19 Şubat'tan bu yana kardeşim Uğur, halen kayıp durumda. Arama çalışmalarında bir ize rastlayamadık. Kardeşimin ormanda olmadığını düşünüyorum. Devletimiz bütün imkanlarını kullanarak; insansız hava aracı, dron olsun ve iz takip köpekleriyle aradı. Biz de arama kurtarma çalışmalarının içindeydik ama maalesef ormanda bir şey bulamadık. Kardeşim Uğur'un hala hayatta olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreç şu an soruşturmaya girdi." ifadelerini kullandı.

KARDEŞİNİN BİRİNİN ELİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çalışkan konuşmasının devamında şunları söyledi:  

AFAD ve jandarma ekipleri de çalışmaları durdurmuş. Biz ailesi olarak Hatay'da arama çalışmalarına devam ediyoruz. Uğur kardeşimin kaybolduğu bölgelerde bir sürü kişi kaybolmasına rağmen neden hala jandarma ve AFAD ekipleri kardeşimi bulamadılar. Bizler Uğur'un ormanlık alanda değil, başka bir yerde olduğunu düşünüyoruz. Ya birinin elindedir ya da bir kişi saklamış durumda mı merak ediyoruz. Olayın bunla alakalı olduğu konusunda sayın savcımız da çalışmaları devam ettiriyor. Bizler ailesi olarak perişan ve çaresiz durumdayız. Kardeşimden 50 gündür haber bekliyoruz."

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR