Diriliş Ertuğrul’un sevilen karakteriydi! Eski halinden eser kalmadı…

Bir dönem TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde, Muhyiddin İbn’ül Arabi Hazretlerini canlandıran Osman Soykut, son haliyle takipçilerini şaşırttı. ABD vatandaşlığı da bulunan oyuncu, yeni stilini sosyal medya hesabından paylaştı. İşte, Osman Soykut’un (Ozman Sirgood) son hali…

ABONE OL
GİRİŞ 24.01.2022 18:06 GÜNCELLEME 24.01.2022 18:06 HAYAT
Diriliş Ertuğrul’un sevilen karakteriydi! Eski halinden eser kalmadı…

2014 yılında reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinde, dikkat çeken karakterlerden biri de Osman Soykut’tu. Dizide Muhyiddin İbn’ül Arabi Hazretlerini canlandıran Soykut, kısa sürede binlerce takipçi edinmişti. 2018 yılına kadar bazı bölümlerde yer alıp, Engin Altan Düzyatan’a eşlik eden aktör; hitabeti ile dikkat çekiyordu. Sosyal medya hesabından son halini paylaşan Soykut, takipçilerini bir hayli şaşırttı. Arabi’yi canlandırdığı dönemde bıraktığı sakalını uzunca bir süre muhafaza eden tecrübeli aktörün stil değişikliğine gittiği görüldü.  

Motor Tutkusu Yaş Tanımıyor!

Son fotoğrafında motorcu paltosu ile görülen Osman Soykut, yüksek hacimli motorlara olan sevdasıyla biliniyor. Sosyal medya hesabından motorla seyahat ettiği yerleri paylaşan sanatçı, 65 yaşında olmasına karşın bu sevdasından vazgeçmiyor. Soykut’un son fotoğrafına ise onlarca yorum yapıldı.

Dizinin Pakistan’da yayınlanmasından sonra bu bölgeden de takipçi edinen aktör, olumlu yanıtlar aldı. Tecrübeli aktörün Pakistanlı hayranları, imajını beğendiklerini dile getirerek etkileşimde bulundu.

Osman Soykut Kimdir?

Osman Soykut, 1 Ocak 1957’de Ankara’da dünyaya geldi. Ozman Sirgood olarak da bilinmektedir. Babası Kırım asıllı, annesi de Doğu Avrupa göçmenidir. İlkokul, lise ve üniversite eğitimlerini Türkiye’de tamamladı. Liseyi TED Ankara Koleji’nde, Üniversiteyi de ODTÜ’de Mimarlık üzerine aldığı eğitimlerle bitirdi.

Mezun olduktan sonra Amerika’nın Kaliforniya eyaletine taşındı. Burada ilk olarak tiyatro oyunculuğu yaptı, sonraki dönemde de dizilerde boy gösterdi. Amerika’nın ünlü aktörlerinden Al Pacino, Steven Martin ve John Malkovich gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu.

Yine, 2005 yılında Amerika’da kariyerine devam ederken Türk ve ABD ortak yapımı The Net 2.0 adlı filmde Oscar karakterini oynadı. Türkiye’deki kariyerine İki Yabancı dizisiyle başlayan Soykut, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde oynadığı Aron Feller karakteriyle ününe ün kattı.

KVP’den sonra çeşitli yapımlarda yer alan Soykut, en az KVP kadar Diriliş Ertuğrul’daki rolüyle de bilinirliğini arttırdı. 4 yıl süreyle Muhyiddin İbn’ül Arabi Hazretlerini canlandırırken, binlerce kişi tarafından takip edildi. Dizi, Pakistan’da da yayınlanmaya başlanınca bu bölgeden de takipçi kazandı.