Keloğlan'ın son halini görenler tanıyamıyor! Rüştü Asyalı'nın 50 yıldaki değişimi...

24 yaşında "Keloğlan" yapımıyla birlikte film sektörüne adım atan Rüştü Asyalı, filmde edilen başarıdan ötürü "Keloğlan" olarak hatırlanıyordu. Sonraki süreçte dört "Keloğlan" yapımında daha oynayan Asyalı, 2022 yılı itibariyle 75 yaşına girdi. Oyuncunun 50 yıl içerisindeki değişimi de sosyal medyada gündem oldu. İşte, Türk sinemasının Keloğlan'ı Rüştü Asyalı'nın son hali...

ABONE OL
GİRİŞ 26.05.2022 15:52 GÜNCELLEME 26.05.2022 15:52 HAYAT
Keloğlan'ın son halini görenler tanıyamıyor! Rüştü Asyalı'nın 50 yıldaki değişimi...

Oyunculuk kariyerine ilk olarak tiyatroda başlayan ve zamanla film setlerinde yan karakter ve başrol oyunculuğu gibi görevler üstlenen Rüştü Asyalı’yı, çoğu kişi Keloğlan olarak hatırlıyordu. Bundaki en temel unsur da, Asyalı’nın sinema sektörüne Keloğlan yapımlarıyla girmesi ve bu filmler sayesinde büyük bir popülariteye ulaşmasıydı.

Sonraki süreçte çeşitli tiyatro oyunlarında ve filmlerde rol alan Rüştü Asyalı, 50 yıl içerisindeki değişimiyle sosyal medyada gündem oldu. Bu yıl 75 yaşına giren sanatçıyı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şimdilerde bir akademide ders veren ünlü isim, uzunca bir süredir sinema alanında yeni bir projede yer almıyordu. İşte, tecrübeli aktör ve senaryo yazarı Rüştü Asyalı’nın son hali…

RÜŞTÜ ASYALI "KELOĞLAN"IN SON HALİ

Rüştü Asyalı, oyunculuk kariyerine ilk olarak Ankara Devlet Tiyatrosu'nda adım atmıştı. Kariyerindeki ilk sahne deneyimini de aynı yerde yaşadı.

2012 yılına kadar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol alıp senaryo yazarlığı gibi görevlerde de bulunmuştu. 

Asyalı, 2012 yılından bu yana herhangi bir projede yer almazken bir akademide oyuncu adaylarına yönelik eğitim verdiği biliniyor.

Asyalı, sinema sektöründe son olarak 2007 yapımlı "Kod Adı Kaos" filminde oynamıştı. 

75 yaşındaki tecrübeli isim, diğer meslektaşlarına nazaran oyunculuk kariyeri boyunca herhangi bir dizide yer almadı.