Eski yarışmacı Sergen açıkladı! Acun Ilıcalı'nın çok izlenen programı MasterChef kurgu mu?

MasterChef Türkiye 2021 sezonunu dördüncülükle tamamlayan Sergen Özen, katıldığı bir programda kendisine gelen soruları yanıtladı. MasterChef’e iki kez başvurduğunu, ilk seferde şefleri görünce çok fazla heyecanlandığını belirten ünlü isim, binlerce kişi tarafından merak edilen o soruyu da cevapladı. Peki, MasterChef kurgu mu?

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2022 21:08 GÜNCELLEME 28.05.2022 21:09 HAYAT
Eski yarışmacı Sergen açıkladı! Acun Ilıcalı'nın çok izlenen programı MasterChef kurgu mu?

Acun Medya’ya bağlı TV8 kanalının yapımlarından MasterChef’te geçtiğimiz sezonun popüler ismi Sergen Özen açıklamalarda bulundu. Bi’ Başka YouTube kanalına konuk olan isim, yarışmaya başvurma sürecini; sezon içerisinde gelişen olayları ve programın kurgu olup olmadığını cevapladı. Hatırlanacağı üzere, MasterChef’teki olayların kurgu olduğuna yönelik iddialar bir dönem çok konuşulmuştu. Eski yarışmacı da bu soruyu net bir şekilde cevapladı.

YARIŞMAYA NASIL BAŞVURDU?

MasterChef'e ilk olarak 2020 yılında başvurduğunu anlatan Sergen, ilk döneminde şefleri görür görmez heyecanına yenik düşmüş. Şimdilerde binlerce kişi tarafından takip edilen ünlü isim, o anlar için: "Aslında ben geçen sene başvurdum fakat ilk bölümden elendim. Yemeğin sosunu dökmeyi unuttum. Şefleri görünce elim ayağım titredi. Daha sonra memlekete geri dönüş yaptım." dedi.

Sergen, MasterChef'i bir süreliğine rafa kaldırsa da, programın yapımcıları yeni sezon için yarışmacıyı tekrar aradı. "Bu sene yine çağırdılar. Gittim. Bu sefer güzel oldu. Hak ettiğim yere geldim" diyen yarışmacı, MasterChef 2021 Türkiye sezonunu dördüncülükle tamamladı.

MASTERCHEF KURGU MU?

Aslen İngiltere yapımlı bir program olan MasterChef, geçtiğimiz yıl Türkiye'de dördüncü sezonunu tamamladı. Programa yıl içerisinde sık sık "kurgu" iddiaları atıldı. Bu iddiaların gerekçesi de, yarışmacıların elenme şekli; şeflerin ve yarışmacıların yapımcıdan direktif aldığına yönelikti. Sergen bu iddialara: "Yalan. Bir kere bile bize direktif vermediler. Biz çekime giriyorduk. Her şey akışında devam ediyordu. Bir kere bile müdahale edildiğini görmedim" şeklinde cevap verdi.

Sergen Özen, geçtiğimiz sezonu dördüncülükle tamamlarken; yarışmanın finali Eren Kaşıkçı ile Hasan Biltekin arasında oynanmış ve şef oylaması sonucunda Eren şampiyon olmuştu.