Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!

Birleşik Krallık tarihinin en uzun, dünya tarihinin de ikinci sıradaki en uzun hüküm süren insanı Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi kamuoyu ile paylaşıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 18:55 GÜNCELLEME 29.09.2022 18:59 HAYAT
Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm sebebi belli oldu!

8 Eylül Perşembe günü saat 15:10'da hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth, Westminister'da düzenlenen cenaze töreninin akabinde defnedildi. Dünya basınında geniş yer ayrılan Kraliçe'nin ölüm sebebi de kamuoyu ile paylaşıldı. Kraliyet Ailesi'nin resmi hesaplarından II. Elizabeth'in ölüm belgesini yayınlandı.

PRENSES ANNE, ÖLÜM BELGESİNİ İMZALADI

Kraliyet Ailesi'nin paylaştığı belgede Kraliçe II. Elizabeth'in ölüm gerekçesi olarak "yaşlılık" gösterildi. Elizabeth'in kızı Prenses Anne de bu belgeyi imzaladı.

96 yaşında hayata gözlerini yuman Kraliçe, bir süredir yaşlılık kaynaklı hastalıklarla boğuşuyordu. Covid-19'a da yakalanan Elizabeth, zorlu bir tedavi süreci atlatmış ve İskoçya'daki Balmoral kalesinde inzivaya çekilmişti.

Büyük Britanya Krallığı'nda 70 yıl hüküm süren Kraliçe, Fransa Kralı 14. Louis'ten sonra (72 yıl) dünyanın en uzun süreli tahtta kalmış ismiydi.

II. Elizabeth'in ölümünden sonra Krallık görevini oğlu III. Charles üstlendi.

73 yaşında Büyük Britanya ve İngiliz Dominyonları Kralı olan Charles, Temmuz 1958'den bu yana taht için bekliyordu. 64 yıllık uzun bekleyiş, onu Britanya tarihine geçirdi. 

Diğer taraftan II. Elizabeth'in mezarı, Windsor Kalesi'ndeki Saint George Şapelinde ziyarete açıldı. Giriş ücreti Cumartesi günleri 28,5 Sterlin; haftanın diğer günleri de 26,5 Sterlin olarak belirlendi.