Kanye West açık açık Yahudilere savaş açtı! 'Hitler' dediği anlarda stüdyoyu buz kesti

Amerika Birleşik Devletleri'nin son aylarda en çok konuşulan ünlüsü Kanye West, katıldığı bir program esnasında Yahudileri çok kızdıracak açıklamalarda bulundu. West'in 'Hitler' dediği anlarda stüdyoyu buz kesti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2022 14:40 GÜNCELLEME 02.12.2022 14:40 HAYAT
Kanye West açık açık Yahudilere savaş açtı! 'Hitler' dediği anlarda stüdyoyu buz kesti

Eylül 2022'de Yahudilerle ilgili bir paylaşım yapmasından sonra işlerini bir bir kaybeden Kanye West, bu kez açık açık ABD'deki Yahudi cemaatine savaş açtı.

Hatırlanacağı üzere Twitter üzerinden Yahudilerle ilgili bir paylaşım yapan West'e 'anti-semitik' yakıştırmaları yapılmıştı.

Ünlü müzisyen ise Yahudiler aleyhinde bir şey demesinin mümkün olmayacağını, siyahilerin özünde Yahudilerden geldiğini iddia etmişti.

Fakat Eylül ayının sonuna doğru hem iş ortaklıklarından hem de milyonlarca insanın takip ettiği sosyal medya hesaplarından oldu.

Önce Instagram daha sonra Twitter, Kanye West'i anti-semitik paylaşım yapmakla suçlayıp platformun dışına itti. 

West'in yüz milyonlarca dolarlık iş ortaklıkları da son açıklamalarından ötürü geri çekildi ve serveti birkaç ayda erimeye yüz tuttu.

ABD'nin 'Milyarderler' listesinden düşen müzisyen, sadece 30 günlük periyotta yarıdan fazla kayıp yaşadı.

'HİTLER'İ BEĞENİYORUM'

Kanye West ise son katıldığı bir programda Hitler'e yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“İnsanlar Nazileri kötülemeyi bırakmalı. Hitler 6 milyon kişiyi öldürmedi bu istatistiksel bir yanlış. Ben burada şoke edici olmak istemiyorum. Hitler’i beğeniyorum. Soykırım öyle olmadı.

Hitler’in 6 milyon Yahudi’nin ölüm emrini vermediğini iddia eden West, “Ben Hitler hakkında iyi şeyler de görüyorum. Her insanın masaya bir değer getirdiğini düşünüyorum, özellikle de Hitler’in. Almanya, bir noktada iyi bir lider tarafından yönetildi”