"Gurbetçiyim" diyen Hadise'ye 'mülteci' damgası: Nasıl bir akıl tutulması?

Hadise, gurbetçi olarak yaşadığı zorlukları anlattıktan sonra konuşmaları son günlerde yaşanan mülteci olayları ile ilişkilendirildi. Bunu bir karalama kampanyası olarak değerlendiren Hadise veryansın etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2024 11:09 GÜNCELLEME 05.07.2024 11:09 HAYAT
"Gurbetçiyim" diyen Hadise'ye 'mülteci' damgası: Nasıl bir akıl tutulması?

Hadise geçtiğimiz gün Belçika'da çocukluk yıllarını geçirdiği dönemde gurbetçi olma durumundan dolayı çektikleri sıkıntıları anlatmıştı. Hadise'nin bu konuşması Son günlerde devam eden mülteci gündemiyle ilişkilendirildi. 

Belçika-Türkiye Göç Anlaşması'nın 60. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Gurbet Kuşu Festivali'nde yaptığı konuşmanın mülteci olayları ile ile bağdaştırılması Hadise'yi çileden çıkardı. Kısa süre sonra ise şu açıklamayı yaptı: 

29 Haziran Cumartesi günü Belçika Konsolosluğu'nda kendi hikâyemle ilgili söylediklerim şu an sosyal medyada farklı yerlere çekilip bir karalama yapılıyor.

Söylediklerimi gurbette yaşamış büyümüş herkesin anlayacağına eminim. 'Gurbetçi' ve 'Mülteci' arasındaki farkı herkesin bildiğine de eminim. Benim açıklamamın günler sonra yaşanan mülteci olaylarıyla bağdaştırmak ve bunun üzerinden karalama yapmak nasıl bir akıl tutulmasıdır?

Konuşmamda sadece annem ve babamın Belçika’ya göç etmesinden ve bununla ilgili yaşadığım olaylardan bahsettim. Söylediklerimin mültecilerle ya da ülkelerin izlediği mülteci politikalarıyla alakası yok. Böyle bir gündemde bu açıklamayı yapmak zorunda olduğum için üzgün ve kızgınım. Sevgiler.

NE OLMUŞTU

Hadise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ailesinden ve yaşam hikayesinden bahsederek 1970'te ailesinin Belçika'ya taşındığı, doğum yerinin de orası olduğunu söylemişti.

Flemekçe konuşurken çok hatalar yaptığını, aksanından oralı olmadığının anlaşıldığını ifade eden Hadise, "Gurbetçi olarak başka bir yerde yaşamak sizi biraz önden başlatıyor. Çünkü daha güçlü olmak zorundasınız. Dimdik ayakta durmak zorundasınız. " demişti. 

2009'da Eurovision'da Türkiye'yi temsil edince ise "Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?' dediler. Belçika'da da 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?" gibi tepkiler ile karşı karşıya kaldığını anlatmıştı. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR