Müge Anlı'dan şok açıklama! Narin Güran konusunu işlememe nedeni...

Gündemdeki yerini günlerden beri koruyan Narin Güran cinayetindeki son dakika gelişmeleri takip edilirken gözler bir yandan Müge Anlı'da. Ancak Müge Anlı'nın bu dosyayı işlemiyor olması da oldukça dikkat çekiyordu, nedeni belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2024 17:04 GÜNCELLEME 19.09.2024 17:04 HAYAT
Müge Anlı'dan şok açıklama! Narin Güran konusunu işlememe nedeni...

Narin Güran cinayetindeki soru işaretleri bir türlü giderilemedi. Böyle ölüm vakıalarında akla gelen ilk isimlerden biri de Müge Anlı. Bugüne dek çok sayıda cinayet dosyasının aydınlatılmasında etkin rol oynayan Müge Anlı'nın Narin Güran cinayeti hakkında konuşmayışı oldukça dikkat çekici bulunmuştu.

Bu durumun nedenini merak edenlerden biri de sunucu ve şarkıcı Demet Akalın oldu. Demet Akalın sosyal medya hesabı üzerinde "Sevgili Müge Anlı ısrarla Narin'imizi neden işlemiyorsun! Neden?" sözlerini paylaştı. Bunun üzerine, konuya ilişkin açıklama Müge Anlı'dan geldi.

Sanat camiasını yasa boğuldu! Ölüm haberini Hamdi Alkan verdi

Müge Anlı, özellikle bu konuya girmeme nedenini şu sözlerle açıkladı: 

Ben haberimi, nokta vuruşumu yaparım. Sonrasında tutuklanır, tutuklanmaz, 3-4 yıl yer orası beni ilgilendirmez. Ben gazeteciyim, ben olayı dağıtmam. Olayın üzerine giderim haberimi yaparım sonra da başka bir konuya geçerim. İşlemek istediğim çok konum var. Benim işim onu çözmek, sonrası işin adli süreci. Herkes konuşmalarına dikkat etsin. Narin konusunu işlememe nedenim de bu. Hala bu konularda adımın geçmesini de esefle kınıyorum. Ben özellikle bu konuya girmedim. Ben yayına girerken yayın yasağı vardı. Bilmediğim, işlemediğim, muhabir göndermediğim, gözüne bakıp konuşmadığım insan grubuyla ilgili nasıl yorum yapabilirim?

Ben gece istiareye yatıp sonucu da gelip burada anlatmıyorum. Araştırıyorum, okuyorum, çalışıyorum. İnsan çalıştığı, incelediği şey hakkında yorum yapar. Benim adımı da kimse bu işlere katmasın. Katanlara da tek tek isimleriyle cevap veririm altından kalkamazsınız. Ben özellikle işlemedim çünkü o iş belli. Tutuklanma olmuş, gözaltına alınan var. O benim yapabileceğim bir şey değil, bizden çıktı. O yüzden öyle Müge Anlı gazeteciliği herkesin üstesinden gelebileceği, altından kalkabileceği bir şey değil. Keşke herkes yapabilse. Benim sözüm konuyu işleyenlere değil, kim olduğunu onlar bilir. Gazeteci arkadaşlarımızla da düşman falan değiliz. Benim lafımın nereye gittiğini anlaması gerekenler anlar. Benim için Müge Anlı gazeteciliği değil, tuttuğunu koparıyor dersiniz.

Bunun üzerine Demet Akalın ise "Mügecim bana sallamana gerek yok. Seni izler hapisten belki insafa gelir 'Horozumu kesiyordu' diye anası. Ay herkesin merak ettiği sorudan niye rahatsız oluyorsun garip" şeklinde yanıt verdi. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR