Kangalların güzellik ilacı: Soğuk

Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin soğuk havada yapılarında değişiklikler gözlemlenerek, güzelleştikleri bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2012 09:59 GÜNCELLEME 06.02.2012 09:59 Hayvanlar alemi
Kangalların güzellik ilacı: Soğuk

Mücahit Koç'un haber

Kangal Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı Kangal Araştırma, Uygulama ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü Naci Şahin, Kangal köpeklerinin kış aylarında daha da güzelleştiğini söyledi.

Çiftliklerinde 15 adet Kangal köpeği bulunduğunu, çiftleştirme yoluyla Kangal ırkını korumaya çalıştıklarını ifade eden Şahin, Kangal köpeklerinin en büyük özelliğinin sahibine karşı oldukça uysal, ancak düşmanı sezdiğinde olabildiğine saldırgan olduğunu söyledi.

Kangal köpeğinin kış mevsiminde farklı özellikler gösterdiğine işaret eden Şahin, ''Özellikle kendisine emanet edilen koyun sürüsünü canı pahasına koruyan, sürüye oldukça uysal, ancak kurda olağanüstü saldırgan Kangal köpeklerinin en sevdiği mevsim kış ayları. Kangallar soğuk havayı oldukça sevdikleri gibi yapılarında da değişiklikler gözlenmekte ve güzelleşmekteler'' dedi.

Kangal köpeklerinin kış aylarında daha hareketli olduklarını, yazın aşırı sıcaklarda bu hayvanların tüylerinin döküldüğünü belirten Şahin, bu nedenle Kangalların kış mevsimini daha çok sevdiklerinin bilindiğini söyledi.

Sivas Valiliği tarafından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kanalıyla Kangal Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 350 bin lira kaynak ayrıldığını ifade eden Şahin, bu kaynakla Kangal Araştırma Merkezi'nin genişletileceğini, peyzaj çalışmaları, çevre düzenlemeleriyle çiftliğin bakım ve onarım çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

(AA)