Özkaynak: Bunların niyeti ülkeye el koymaktı

Casusluk kumpasının bir numaralı sanığı Özkaynak: “Bunların niyeti ülkeye el koymaktı ancak başaramadılar.”

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2015 07:44 GÜNCELLEME 19.11.2015 08:37 Hukuk
Özkaynak: Bunların niyeti ülkeye el koymaktı

Devlet kurumlarında 3 bini aşkın bürokratı tasfiye için paralel örgütün düzenlediği 'askeri casusluk' kumpasının bir numaralı sanığı iş adamı Bilgin Özkaynak, yaşadığı mağduriyeti anlattı.

Marmaris'te marina işleten Özkaynak, saygın bir iş adamı olduğunu, birdenbire evinin basılarak önce 'fuhşa aracılık' suçlamasıyla gözaltına alındığını, daha sonra da 'casusların başı' sıfatıyla suçlandığını hatırlatı.

Haksız yere 2,5 yıl cezaevinde kalan Özkaynak, örgütün asıl hedefinin hükümeti çökertip ülkeye el koymak olduğunu, ancak bunda başarılı olamadığını kaydetti.

Özkaynak şunları söyledi:

CAMİLERE BİLE DİKKAT!

“Kumpası kuranlar çok büyük bir gizli örgüt. Herkes şimdi anlıyor. Bu konuda partilerin, derneklerin hatta camilerin bile dikkatli olması lazım. Paralel örgüt, davadan beraat etmem karşılığında benden para istedi. Elimde belgeleri var, mahkemeye de sundum. Benden hem mahkeme sırasında hem de çıkmamıza yakın süre zarfında 70 milyon lira istediler. Bu parayı verdikten sonra da Türkiye'yi terk etmemi istediler. Daha sonra da marinama ve gemilerime el koymayı düşünüyorlardı.”