Kılıçdaroğlu: Umudumuzu yitirmeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasını büyük bir umutla beklediklerini, ancak gerçekleşmediğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2013 13:13 GÜNCELLEME 08.09.2013 17:08 İç Politika
Kılıçdaroğlu: Umudumuzu yitirmeyeceğiz

Kılıçdaroğlu, "Umudumuzu yitirmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka Türkiye'ye gelecektir, İstanbul'a gelecektir. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul'a olimpiyat yakışır" dedi.

CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2020 Olimpiyatlarına adaylığının dün akşam neticelenmesi nedeniyle heyecanlı bir gün geçirildiğini söyledi.

İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapmasını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ancak maalesef bunun gerçekleşmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte olimpiyatlar mutlaka Türkiye'ye gelecektir, İstanbul'a gelecektir. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir İstanbul'a olimpiyat yakışır" diye konuştu.

Olimpiyatların barış, dostluk, kardeşlik, kültürlerin birleşmesi, centilmence yarışma anlamına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, savaşın olduğu yerde olimpiyatların olamayacağını da söyledi.

KAYNAK : AA