CHP'den 'palalı' için Şansal'a 'ispat et' çağrısı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Barbaros Şansal'ın "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2013 12:36 GÜNCELLEME 27.09.2013 12:36 İç Politika
CHP'den 'palalı' için Şansal'a 'ispat et' çağrısı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Barbaros Şansal'ın "palalı saldırgan" konusunda CHP'ye yönelik iddialarına ilişkin "Bu sözler gerçekle iddiası olmayan bir iftiradan ibarettir. Şansal iddiasını ispatla mükelleftir" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığından Şansal'ın iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Barbaros Şansal'ın Talimhane bölgesindeki palalı saldırgana dair CHP'yi suçlayan iddialarına cevap vermeyi gereksiz bulmakla birlikte, kamuoyuna saygımızdan, ülke olarak kritik süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde böylesi saçma ve gerçeklikle hiçbir şekilde örtüşmeyen bu iddiaya karşı bir açıklama yapma gereği duyduk.

Şansal, 'CHP İstanbul İl Başkanlığı danışmanlarından bir tanesi'nin olayı CHP'nin tezgahladığı tarzında sözler söylediğini iddia etmiştir. Bu sözler gerçekle iddiası olmayan bir iftiradan ibarettir. Şansal iddiasını ispatla mükelleftir. Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekin'in de belirttiği gibi ülkenin gerçek sorunlarının üzerini kapatmak için yaratılmak istenen sahte gündemlere alet olmayacağımızı, buna alet olanları da muhatap kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de AA muhabirinin konuya ilişkin sorusu üzerine 29 Eylül Pazar günü Türkiye'nin gündemini yakından ilgilendirecek konularda, belgelerle bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirterek, "Herkes bu açıklamamızı beklesin" dedi.