Kamalak: Pakette AKP'nin oy kaygısı var

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacak her adımı desteklediklerini belirtirken, hükümet partisini eleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2013 14:37 GÜNCELLEME 30.09.2013 14:37 İç Politika
Kamalak: Pakette AKP'nin oy kaygısı var

Kamalak "Sayın Başbakan'ın açıkladığı pakette, demokratikleşme kaygısından çok AKP'nin oy kaygısını gördük. Bu paket Türkiye'nin geleceğinden çok AKP'nin geleceği düşünülerek hazırlanmış bir pakettir" değerlendirmesinde bulundu.

Demokratikleşme paketiyle ilgili en büyük beklentilerden birinin siyasi partiler kanunu ile ilgili düzenlemeler olduğunu söyleyen Kamalak, yüzde 5 Türkiye barajı ve daraltılmış bölge seçim sisteminin, barajın yüzde 25'lere çıkarılması anlamına geldiğini savundu.

Türkiye'de başörtüsü konusunda bir yasak olmadığına dikkati çeken Kamalak, "(Kamuda yasağı kaldırıyorum) diyor. İyi de kanunen Türkiye'de zaten bir yasak yok ki. Yasak bugüne kadar zorba bir dayatmanın ürünü olarak uygulanmıştır. Olmayan bir yasağı 11 yıl devam ettirdikten sonra, şimdi bir özgürlük lütfunda bulunuyormuş gibi sunulması doğru değil. 'Resmi kıyafet kullanılan yerler' denilerek buna da bir sınırlama getiriliyor. Hatta isim isim sayılıyor. Yani 'bir serbestiyet getiriyoruz' derken aslında bir yasaklama getirilmiş oluyor" diye konuştu.