Erdoğan, Hürriyet'in o haberinin maksadını açıkladı

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında Hürriyet gazetesinin ilk sayfasında çıkan haberle ilgili Aydın Doğan'ın nasıl bir niyet içinde olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2014 13:08 GÜNCELLEME 28.01.2014 17:15 İç Politika
Erdoğan, Hürriyet'in o haberinin maksadını açıkladı

Erdoğan, 'Güya ben ordan korktuğum için yolsuzluk dosyasını açmışım' diye isim vermeden Sarıgül üzerinden Aydın Doğan'ın hesabı olduğunu şu sözlerle açıkladı..

-Çok manidar. Söylemek zorundayım. Bugün bir gazete -en çok satan gazete-, bir başlık atıyor; güya ben ana muhalefetin İstanbul adayından çekiniyormuşum onun için dosyayı açıklamışım.

-O gazetenin patronu İstanbul Hilton otelinin yanındaki bahçeye inşaat yapabileceği düşüncesiyle onun özelleştirmesine girdi, ama büyükşehir belediyemiz ona müsaade etmedi.

-Bu sefer gitti Şişli belediye başkanına. Çünkü o bu işlerde mahirdir, zaten bu klasörler nedeniyle ihraç edilmedi mi? O zaman o yüzden ihraç ettiniz, bugün ne sebeple aday yapıyorsun?

-Hesap şu; acaba İstanbul'u alabilir miyiz? Kulisler yapıldı, toplanıldı. Hayır, alamayacaksınız. Alabilirsem ben bu oteli büyütebilir miyim diyor? Hayır büyütemezsin, İstanbul'u alsan bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var.

-O, bu çevre katliamına müsaade etmeyecek.