AK Partili seçmene virüs tuzağı

Yarın sandık başına gidecek olan yaklaşık 52 milyon seçmene bir tuzak da Facebook üzerinden kurulduğu ortaya çıktı. İşte seçime saatler kala kurulan o tuzak...

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2014 12:32 GÜNCELLEME 29.03.2014 13:50 İç Politika
AK Partili seçmene virüs tuzağı

Emrah Yeşilduman'ın haberi...

Seçime saatler kala sosyal medyada ve meydanlarda adeta bir savaş var. Özellikle AK Partili seçmene karşı kurulan tuzaklar bu kadar da olmaz dedirten cinsten.

ESMA TUZAĞINDAN SONRA CHP TUZAĞI

Geçen haftalarda 'Esma tuzağı' ile bir anda sosyal medyada yayılan haber, dakikalar içinde gündeme oturmuştu. Daha sonra bu tuzağı fark eden seçmen yapılan kampanyayı çökertmişti. Daha önce Twitter'dan yapılan çirkin kampanya şimdi de seçime sayılı saatler kala yine sosyal medyada özellikle Facebook'ta virüs ile seçmenin kafası karıştırılmaya çalışışıyor. Facebook'ta ele geçirilen hesaplar ile 'AK Parti'ye evet mührünü bas, CHP'ye kalemle çarpı işareti at' diyerek seçmenin kafasını karıştırarak, oyunun çöpe gitmesi sağlamaya çalışıyorlar. AK Partili seçmenmiş gibi görünen örgütlenmiş grup bu virüsü sayfalarda yayarak seçmeni etkilemeye çalışıyor. Facebook'taki linki sakın tıklamayın çünkü tıkladığınız anda sayfanız ele geçiriliyor ve paylaşımlar yapılıyor.

Seçmenin sandık başında oy kullanırken oy pusulasına YSK'nın belirlediği kurallar çerçevesinde oy kullanması gerekiyor. Yani seçmenin hiç bir şekilde evet mührü dışında bir şey kullanmaması ve oy pusulasını tahrip etmemesi gerekiyor. 

İŞTE FACOOK'TA YAYILAN VİRÜS TUZAĞI...

İşte YSK'nın koyduğu o kurallar...

İŞTE SEÇMENE KURALAN O TUZAK...

BÜYÜK TUZAĞA DİKKAT!

emrah.yesilduman@haber7.com

KAYNAK : Haber7