Davutoğlu: Bayrağımız göndere çekildi

Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı büyük operasyonun ardından gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çevrildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2015 07:50 GÜNCELLEME 22.02.2015 11:47 İç Politika
Davutoğlu: Bayrağımız göndere çekildi

Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili olarak "Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK'nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir" açıklamasında bulundu. 

Türkiye sınırına 35 km uzaklıkta bulunan Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyonun ayrıntılarını Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter'dan açıkladı. Gece boyunca operasyonu büyük bir titizlikle takip eden Başbakan Davutoğlu, "Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah'ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklaması:

-"Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir" 

-"Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum"

- "Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK'nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir"