Yılmaz'dan HDP'nin talebine sert tepki

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yımaz, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Her iki tarafta silah bıraksın" çağrısına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2015 18:13 GÜNCELLEME 14.09.2015 18:13 İç Politika
Yılmaz'dan HDP'nin talebine sert tepki

"DEVLET İLE ÖRGÜTÜ AYNI KEFEYE KOYAMAZSINIZ"

Devletle terör örgütünü aynı kefeye koymanın doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Yılmaz, "Örgüt silah bırakıp yurt dışına çıkarsa sorun kalmayacak" dedi.

Yılmaz'ın açıklamaları şöyleydi:

Keşke bunlar Suruç saldırısından sonra  daha yüksek sesle söylenebilseydi. O tarihte biliyorsunuz Başbakanımız ‘Bütün partiler bir araya gelelim teröre ortak bir tavır alalım’ demişti. Orda maalesef çok farklı üslup kullanıldığını hep birlikte izlemiştik. Bugün biraz daha farklı bir yere gelmeleri olumlu bir durum bence.  Ama burada da bir eksiklik var, o da şu; devlet ile terör örgütünü sanki eşit taraflarmış gibi görmek son derece yanlış. Devlet bütün vatandaşların devleti, meşru bir organizasyon, bütün halkın emniyetini sağlamak ile mükellef ve bunu da hukuk içinde yapan bir mekanizma. Örgüt ise yasadışı, kendince belirli bir siyasi gündemi olan, terörü bunun için bir araç olarak kullanan bir yapı. Bu ikisini aynı kefeye koymak doğru bir yaklaşım değil. Bu çağrılar yapılacaksa öncelikle örgüte karşı yapılmalı. Örgüt sivil vatandaşların içinden çıkıp giderse, silahlarını yurt dışına çıkartırsa zaten problem kalmayacak.

Yılmaz, A Haber canlı yayınına katıldı.