Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın BM konuşmasını yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın BM'de yaptığı konuşmayı yorumlarken 'dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor belli değil' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2016 21:20 GÜNCELLEME 22.09.2016 23:24 İç Politika
Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın BM konuşmasını yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye kalkan olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde canlı yayında Samanyolu TV'nin kapatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, bu kez Erdoğan'ın FETÖ'yü BM Genel Kurulu'nda terörist olarak dünyaya tanıtmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı tarihi konuşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ERDOĞAN'IN ÖZGÜVENİNİ KILIÇDAROĞLU'NUN AKLI ALMADI

Erdoğan'ın, Türkiye'yi gururlandıran ve büyük bir özgüvenle yaptığı konuşmayı eleştiren Kılıçdaroğlu, "dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil" şeklinde yorumladı. Ayrıca bu sözlerle Kılıçdaroğlu'nun muhtarları aşağılaması dikkat çekti.

ERDOĞAN'A FETÖ TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın FETÖ'yü dünyaya yüksek sesle terörist olarak tanıtmasına ve "önlem alın" çağrısı yapmasına da tepki göstererek "BM toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'nı FETÖ'yü dünyaya tanıttığını, FETÖ'nün reklamını yaptığını savundu.