Çelik: Darbenin muhafız alayı gibiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, ''Bu muhalefeti ciddiye alacak olsanız, yalan söyleme kabiliyetleri yüzünden hakikaten korkarsınız'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2011 21:31 GÜNCELLEME 12.05.2011 21:31 İç Politika
Çelik: Darbenin muhafız alayı gibiler

 Çelik, merkez Sarıçam ilçesindeki seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, seçime 29 gün kaldığını, muhalefetin ise ''yalan, korku ve şiddet yaydığını'' söyledi.

Adana'da, ''delikanlı adam, yılandan korkmaz yalandan korktuğu kadar'' şeklinde bir söz olduğunu ifade Çelik, ''Bu muhalefeti ciddiye alacak olsanız, yalan söyleme kabiliyetleri yüzünden hakikaten korkarsınız. Her gün bir yalan söyleniyor, ertesi gün bu yalan çürütülüyor ama sonraki gün tekrar yeni bir yalanı, adeta yalan üretim merkezi gibi yeniden üretiyor. Bir diğeri 'ben milliyetçiyim' diyor. Milliyetçi adam kendi milletine güvenir. Kendi halkına, toplumuna güvenir. Gece gündüz korku yayıyor, 'Türkiye bölünecek', 'başına şu iş gelecek' diyor. Farkında değiller, Türkiye büyüyor, dostlarının güvendiği, düşmanlarının korktuğu bir ülke haline geliyor'' diye konuştu.

MHP'nin, seçim beyannamesine ''Ankara-Konya arasında hızlı tren yapacağız'' şeklinde yazdığını belirten Çelik, şunları söyledi:

''Bunların haberi yok, Ankara-Konya arası hızlı tren çalışması bitti, test sürüşlerine başladı, yakında yolcu taşıyacağız. Dolayısıyla yakında bunlar 'Türkiye'ye demokrasi getireceğiz' deseler şaşırmayın. Çünkü Türkiye'de gerçekten demokrasi olduğunun farkında değiller.

CHP, yakında 'Türkiye'yi çok partili hayata geçirmek istiyoruz' derse şaşırmayın. 1946'da Türkiye'nin çok partili hayata geçtiğinin halen farkında değiller. Zaten Türkiye'nin çok partili hayata geçtiğinin farkında olmadıkları, kendilerini devletin sahibi zannettikleri için her türlü darbenin muhafız alayı gibi davranıyorlar. 'Türkiye'de her kaosun, krizin danışmanı kimdir' diye sorsanız, baş danışmanı CHP'dir.''

MHP'nin, Türkiye'nin düşmanlarının yaymaya çalıştığı korkuyu, tereddüt ve endişeyi, yaptıkları provokasyonu dillendirdiğini belirten Çelik, ''Bir milliyetçi parti kendi milletine güveneceği, gurur ve özgüvenini yükselteceği yerde, sürekli olarak kendi milletinin arasında korku, endişe ve tereddüt yaymaya çalışıyor. Bunlar Türkiye'nin gittiği istikametin farkında değiller. Türkiye, büyük Türkiye olmaya gidiyor. Türkiye büyük bir ekonomiye sahip oluyor, 2023'te süper güç olmaya ilerliyor'' dedi.

-PROVOKASYONLAR-

Çelik, Türkiye'nin, basiretsiz muhalefete rağmen, milli birlik ve beraberliği ile demokrasisini koruyacağını ve farklılıklara saygı duyacağını vurgulayarak, özlerini şöyle tamamladı:

''Tüm vatandaşlar, bu büyük Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında geleceğe doğru güvenle ilerleyecek. Aramızda bizim sandığa gitmemizi engellemek, vatandaşların tercihini engellemek için bir sürü provokasyonlar yapıyorlar. Bunlara verecek cevabımız şudur; safları sık ve düzgün tutalım. Böyle yaparsak, hiç kimse bizi istikametimizden geri çeviremez. Birileri molotof kokteyli patlatıyor, biz de sandıklarda oyları patlatacağız.

Bizim büyük olmamızı engelleyenler dışımızdakilerdir. O dışımızdakilerin değirmenine su taşıyan içimizdeki basiretsizlere de doğru yolu biz göstereceğiz. Kim fikrine, ideolojisine, düşüncesine, partisine güveniyorsa gelsin, bu seçim bürolarında çay içelim, tartışalım. Büyük Türkiye'yi tartışalım.''

Çelik, daha sonra, Sarıçam Belediyesi Başkanı Ahmet Zembilci, Yüreğir Belediyesi Başkanı Mahmut Çelikcan ve AK parti İl Başkanı Mustafa Kebude ile kurdeleyi keserek seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK : AA