MHP'den PKK'ya dolaylı teşekkür

Erdoğan'ın Rize'de "MHP de PKK'ya adeta teşekkür etti." sözlerinin MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekinci'nin canlı yayındaki ifadeleriyle ilgili olduğu ortaya çıktı. O sözler:

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2011 06:35 GÜNCELLEME 15.05.2011 06:35 İç Politika
MHP'den PKK'ya dolaylı teşekkür

MHP'li Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekinci, skandal kasetlerin ortaya çıkmasından sonra PKK'dan yapılan açıklamayı hatırlattı ve ilginç bir ifade kullandı.

Kanal A ekranlarında yayınlanan Görüş Farkı adlı programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, programın sunucusu PKK’nın haber ajansı Fırat Haber Ajansının, MHP’yer verdiği desteği hatırlatması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ilginç sözler sarf etti.

PKK’NIN NAMUSU VAR

Mehmet Ekici “Şimdi burda bir çelişki falan yok. Kendilerine özgü bir fikir ahlakları var, fikir namusları var. Özel hayatın gizliliği anayasal bir kuralsa bu alabildiğine çiğneniyorsa, günlük veya devrevi siyasi menfaatler uğruna çiğneniyorsa PKK bunun örneği mi olacak. Bir takdir duygusu falan duyarak söylemiyorum ama kendi içinde tutarlı bir fikir namusu var demektir.” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Rize mitingindeki sözlerinde şunları kaydetti:

''CHP çetelerle kol kola giriyor. BDP, PKK, terör örgütü MHP'yi savunuyor. Dün çok şaşırtıcı bir şey oldu. MHP de PKK terör örgütüne adeta teşekkür etti. Kaset olaylarında MHP'ye arka çıktığı için, kendilerini savunduğu için adeta PKK'ya iltifat etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı aynen şu ifadeyi kullanıyor, dikkat edin, PKK terör örgütü için söylüyor, 'demek ki kendilerine özgü fikir ahlakları, namusları var. Takdir duygusuyla söylemiyorum ama kendi içlerinde tutarlı fikir namusu var.' Bu nasıl bir ittifak, bu nasıl bir AK Parti karşıtlığı. Buradan, Rize'den öyle bir haykıralım ki bütün Türkiye duysun, Kandil duysun, Silivri duysun..."

HABER 7