Tüzmen, Kılıçdaroğlu'nu TOBB'da yakaladı!

Aday yapılmayan eski bakanların yolsuzluk yaptığını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, adını verdiği Kürşat Tüzmen'i karşısında görünce geri adım attı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2011 11:36 GÜNCELLEME 16.05.2011 11:36 İç Politika
Tüzmen, Kılıçdaroğlu'nu TOBB'da yakaladı!

Başbakan Erdoğan'ın bazı bakanların şaibeli oldukları, yolsuzluk yaptıkları için aday gösterilmediğini söylediğini ileri süren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören'de şunları kaydetmişti: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir başbakanın kendi bakanlarının yolsuzluk yaptığını ve o gerekçeyle listeye alınmadıklarını söyledi. Bu bakanlar kimler? Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, çık açıklama yap, ya 'ben yolsuzluk yapmadım başbakan yalan söylüyor' de ya da sesini kes, yolsuzluk yaptığını kabul ediyorsun."

Kılıçdaroğlu, dün çağrıda bulunduğu eski bakan ve Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'le bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 66. Genel Kurulu'nda buluştu.

Kürşad Tüzmen ile ayaküstü bir sohbet eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün söylediği sözlerden geri adım attı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk yapmakla itam ettiği bakanlar arasında yer alan Tüzmen, görüşmenin içeriğiyle ilgili şunları söyledi:

“Kendisine 'Söylecek sözünüz varsa bana söyleyin' dedim. Ben sizi genel müdürlük döneminizden biliyorum, siz beni müsteşarken tanıyor muydunuz? diye sordum.”

Kürşad Tüzmen, Kılıçdaroğlu’nun “Ben sizi dürüst birisi olarak bilirim lafım size değil” demesi üzerine konunun kapandığını söyledi.

Tüzmen'in Kılıçdaroğlu ile Umut Oran'ın yanından ayrılırken, Umut Oran'ın Tüzmen'in ardından dönerek birşeyler söylediği görüldü.

Haber 7 / CİHAN / ntvmsnbc