Yılmaz: Ustalık döneminde PKK bitecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Ustalık dönemindeyiz. Terör belasının üstesinden geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2011 02:46 GÜNCELLEME 21.08.2011 02:46 İç Politika
Yılmaz: Ustalık döneminde PKK bitecek

Yılmaz, Sivas Platformu ve Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubunun birlikte düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Sivaslı olmanın, tarihi bir mirasın bekçisi olmak anlamına geldiğini söyledi.

Sivas'ın, doğu ile batı kültürünün ortasında, farklılıkları zenginliğe dönüştürmüş bir kent olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bir olduk, dirlik olduk, insanı temel değer olarak kabul ettik. Bizim bir Aşık Veysel'imiz var. Biz onu Sivas'ta benimsedik, özümsedik. Ama bilin ki Aşık Veysel'i Türkiye'ye zerre zerre okusaydık, bugün Türkiye'deki bölücü terör örgütü olmazdı. Biz Aşık Veysel'in diliyle Sivas'a seslendik, Sivaslı bir oldu. Ama Türkiye'ye de seslenebilmeliydik, onu ihmal ettik. İnşallah bundan sonra ona da sesleneceğiz'' diye konuştu.

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Yılmaz, ''Ustalık dönemindeyiz. Terör belasının üstesinden geleceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Türkiye'nin her bakımdan iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, dünyada sıkıntılı bir dönem yaşanırken Türkiye'ye güvenin arttığını söyledi.

Türkiye'nin istikrarını koruduğu sürece krizden en karlı çıkacak ülke olduğunu belirten Erdem, Türkiye'nin altyapısının sağlam olduğunu kaydetti.

Ülkenin birliğine kurşun sıkanlar olduğunu dile getiren Erdem, ''Terörü bitirmek mecburiyetindeyiz. Artık Türkiye bunu taşıyamaz'' dedi.

Somali'de yaşananlara da işaret eden Erdem, Türkiye'nin genlerinde olan dayanışma, yardım etme duygusunu bir kez daha ortaya koyduğunu ve bu ülkeye sahip çıktığını söyledi.

AA