Ekşisözlük'e göre Hz. Muhammed'e hakaret yok!

Haber7.com'un bugün manşetten verdiği 'Ekşi Sözlük'te Hz. Muhammed'e yine ağır hakaretler' haberine Ekşi Sözlük'ten cevap geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2013 17:35 GÜNCELLEME 05.10.2013 09:01 İnternet Medyası
Ekşisözlük'e göre Hz. Muhammed'e hakaret yok!

Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret ve iftira içerikli yorumların yer aldığı Ekşisözlük sitesi, Haber7.com'daki haber üzerine bir açıklama gönderdi.

Açıklamanın son kısmında yer alan 'Ekşi Sözlük'te yalnızca İslam'a ve Hz. Muhammed'e değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin barındırılması mümkün değildir' ifadesi ise 'özrü kabahatinden büyük' deyimini tam anlamıyla karşılamış oluyor.

Çünkü habere konu olan yorumlar olduğu gibi sitede durmakta. Yani bu tür yorumlar site yönetimi tarafından hakaret kabul edilmiyor.

EkşiSözlük'ün Haber7'ye gönderdiği açıklama şöyle;

Haber7.com'da  " Ekşiciler Yine Azdı!" başlığıyla http://www.haber7.com/internet-medyasi/haber/1081724-eksi-sozlukte-hz-muhammede-yine-agir-hakaretler bağlantısı üzerinden yayınladığınız haber içeriği müvekkil şirketin itibarını zedelediğinden söz konusu habere tarafımızca cevap verme gereği doğmuştur.

Bu nedenle; her türlü yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla aşağıda  yer alan cevap metnimizin eksiksiz bir biçimde yayına alınmasını talep ediyoruz.

"Ekşiciler Yine Azdı!"başlıklı haberde Ekşi Sözlük dine hakaret eden bir platform gibi tanıtılmıştır. Her gün yaklaşık 6.000 başlık altına ortalama 30.000 entry girilen bir oluşumdan, tek bir başlığı ve o başlık içindeki birkaç entry'i alarak bunu tüm site kullancıları ve yetkililerine ait bir görüş gibi sunmak gerçekle bağdaşmadığı gibi habercilik olarak da nitelendirilemez.

Ekşi Sözlük; kullanıcılar tarafından hukuka aykırı bir içerik girilmesi halinde, hukuka aykırı içeriğin en kısa sürede yayından kaldırılması konusunda gerekli  dikkat ve özeni göstermektedir.

Bu nedenle özellikle belirtmek gerekir ki, Ekşi Sözlük'te yalnızca İslam'a ve Hz. Muhammed'e değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin barındırılması mümkün değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."