9. Cumhurbaşkanı Demirel'i anma programı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in 93'üncü doğum gününde, adını taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) anma programı düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2017 21:56 GÜNCELLEME 01.11.2017 21:56 GÜNCEL
9. Cumhurbaşkanı Demirel'i anma programı

Üniversitenin batı yerleşkesindeki Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Demirel ailesinin yanı sıra eski bakanlar Esat Kıratlıoğlu ve Hamdi Üçpınarlar ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler müzik dinletisi sundu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, törende yaptığı konuşmada, Süleyman Demirel'in üniversitenin bütün açılış ve mezuniyet kutlamalarına katıldığını anımsattı.

Demirel'i özlediklerini ve yokluğunu hissettiklerini dile getiren Çarıkçı, "Üniversitemizin isim babası ve üniversitenin stratejik odaklanması açısından ilk yol göstericilerinden birisiydi. Gurur duymaya devam ediyoruz. SDÜ 25'inci yılında şu anda. Avrupa'daki benzerleriyle kıyasladığımızda çok eski bir üniversite değil ama Türkiye'deki üniversitelerle kıyasladığınızda orta yaşlarda bir üniversite olarak değerlendirilebilir. Bu anlamda üniversite nicel büyüklüğünü tamamlamış ama nitel gelişimine çok önem veren üniversite." diye konuştu.

SDÜ'nün, bölgede lokomotif bir üniversite olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ulusal çapta da birçok alanda önemli bir üniversite olduğunu görüyoruz. Üniversitemiz o yolda çok hızlı ilerliyor ama bu yetmeyecektir. Süleyman Demirel'in vizyonuyla bakarsanız uluslararası çapta çok önemli bir üniversite olmamız gerektiğinin farkındayız ve önümüzde çok uzun bir yol olduğunu da biliyoruz. Bunun farkındalığıyla çalışmaya gayret edeceğiz."

Program İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Günay İspir ve gazeteci Abbas Güçlü'nün "Türkiye'de Üniversitelerin Geleceğinde Geçmişin İzleri; Süleyman Demirel'in Üniversite Vizyonu" başlıklı panelle devam etti.

Prof. Dr. İspir, Demirel'in siyasi yaşamı boyunca üniversitelerin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptığını belirterek, o yıllarda Demirel'in her konuda üniversitelere verdikleri desteklerin unutulamayacağını vurguladı.

Gazeteci Abbas Güçlü ise Demirel ile birçok program yaptığını ve bu programların oldukça ilgi gördüğünü kaydetti. O programlarda, kalabalıktan dolayı yer bulamadıklarını dile getiren Güçlü, "Bu salonu görseydi 'Ya Abbas bir sorun mu var? Niye boş bu salon derdi?'. Demirel ile ne zaman programlar yapsak içeride 2 bin kişi olur, dışarıda da 3 bin kişi olurdu. Yer bulamazdık. Bugün ne oldu öğrenci arkadaşlarımız başka bir sorunu mu var? Bu salon niye buralara kadar dolu değil. O programlarda kürsünün yanına kadar öğrenci dolardı. Bizim Demirel programlarımız tıklım tıklım ve çok keyifli olurdu. Rahat program yapardım onunla. Bugün genç arkadaşlar adına üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Panelistler daha sonra Demirel ile ilgili anılarını anlattılar.

Program sonunda panelistlere plaket ve seramikten fötr şapka hediye edildi.

KAYNAK : AA