Yeditepe Üniversitesi ve Alibaba.com e-ticaret uzmanları yetiştiriyor

Yeditepe Üniversitesi ve Alibaba.com’un, Nisan 2018’de yaptıkları işbirliği kapsamında ilk aşamada 60 öğrenci, e-ticaret uzmanlığına yönelik "Global Gold Supplier" isimli eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2018 10:32 GÜNCELLEME 14.08.2018 10:32 GÜNCEL
Yeditepe Üniversitesi ve Alibaba.com e-ticaret uzmanları yetiştiriyor

Yeditepe Üniversitesi açıklamasına göre, Eğitimler, Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi laboratuvarlarında, TradeFive uzmanları ile Yeditepe Üniversitesi akademisyenleri tarafından verildi.

İşletme, E-Ticaret, Uluslararası Ticaret, Finans gibi bölümlerin yanı sıra Diyetisyenlik, Psikoloji, Çeviribilim gibi bölümlerin öğrencileri ile mezunları da “Global Gold Supplier” isimli sertifika programına katıldı. 60 katılımcının setifika aldığı program, 1 günlük tasarım eğitimi de dâhil olmak üzere toplam 3 gün sürdü.


-İlk Mezunlar İşe Yerleşmeye Başladı

Dünya e-ticaret lideri Alibaba.com/TradeFive ve Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden Yeditepe Üniversitesi, e-ticaret alanında verdikleri eğitim ile yetiştirdikleri öğrencilerini, Alibaba.com sitesi üzerinden satış yapan Kobilerde istihdam etmeye başladılar.

Katılımcılardan Yeditepe Üniversitesi E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Kübra Kirazcı, Alibaba.com tedarikçilerinden Hawersan Kablo’da çalışmaya başlayan ilk öğrenci oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi E-Ticaret ve Teknoloji Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Altan Kar, eğitime katılan ve Alibaba.com temsilcisi olmak isteyen her öğrencinin iş/staj fırsatlarından yararlanmaya devam edeceğini belirterek, "Eğitimlerimiz yeni dönemde hem mevcut öğrencilerimiz hem de mezunlarımız için açılmaya devam edecek. Eğitim alan bütün öğrencilerimiz part-time, full-time ya da staj tercihlerine göre Alibaba.com tedarikçi firmalarında istihdam edilecekler." ifadelerini kullandı.





KAYNAK : AA