Yedikule Bahçe’de hasat şenliği

Fatih Belediyesi, çocuklara hem tarımı doğayla iç içe olmayı sevdirmek, bahçede kendi meyve ve sebzelerini yetiştirmelerini sağlamak amacıyla iki yıl önce hizmete açılan Yedikule Bahçe’de hasat şenliği düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2022 15:55 GÜNCELLEME 29.07.2022 15:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Yedikule Bahçe’de hasat şenliği

Çocuklar kendilerine ayrılan alanlarda diktikleri domatesten bibere, karpuzdan maydanoza sebze ve meyvelerin hasadını yaptılar. 

Çocukların doğayla, toprakla iç içe olmasını sağlamak amacıyla yapılan Yedikule Bahçe’de ilkokul çocuklarına yönelik hasat şenliği  düzenlendi. Bilgi evlerinde kayıtlı çocukların katılımıyla düzenlenen şenlikte, daha önce 35 ilkokuldan öğrencilerin ektikleri domates, biber, patlıcan, nane, maydanoz, karpuz gibi sebze ve meyvelerin hasadını yapıldı. 

Çocuklarla birlikte bahçede meyve sebze hasadı yapan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Yedikule bostanlarıyla meşhur mahallemiz. İki yıl önce sekiz dönümlük alanda güzel bir bahçe yaptık. Fatih’teki tüm çocuklarımız buraya gelerek tohum aşamasından hasada kadar tüm aşamalarda bir yandan eğitim alıyorlar diğer yandan çevre, doğa bilinçleri gelişiyor. Her uğradığımda çocukların ne kadar keyifle bu işi yaptıklarını görüyorum. Ayrıca aileler burada kahvaltı yaparak keyifli vakit geçirebiliyorlar. İlginin yoğun olduğunu görünce Ayvansaray’da da bahçe yapıyoruz kısa sürede hizmete açacağız.” dedi. 

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR