İGDAŞ, caminin doğalgazını kesti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İGDAŞ, Ayazağa’da bulunan Yeşiltepe Camii’nin doğalgazını kesti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2023 10:57 GÜNCELLEME 01.03.2023 11:02 ÜLKE'DE BUGÜN
İGDAŞ, caminin doğalgazını kesti!

Doğalgazla ısınan caminin cemaati kış aylarında soğuk camide namaz kılmak zorunda kalırken, İBB ve İGDAŞ’a tepkilerini dile getirdiler.

Duruma tepki gösteren Yeşiltepe Camisinin Cemaatinden Ömer Avşar “bugüne kadar böyle bir şey ne duyduk, ne gördük. Bir belediyenin, doğrudan halkın kullanımında olan hele ki cami gibi bir yerde böyle uygulamaya gitmesine hiçbir şekilde anlam veremiyoruz” derken, Bedri İlgin de “İGDAŞ bu soğuk kış gününde Camimizin doğalgazını kesti. Burası bir ibadethane, ticari bir yer değil ve burada sadece halkımız ibadet için bulunuyor. Yaşlılarımız var, hastalarımız var, Camiye sağlam giren hasta çıkıyor, olacak iş değil. Bu kararın arkasında duran Ekrem İmamoğlu'nu kınıyoruz” dedi. 

Yine Cami Cemaatinden Bilal Arslanbaş da Ekrem İmamoğlu ve İGDAŞ'ı özellikle camiler ve ibadethaneler konusunda daha hassas olmaya davet ederken, "İstanbul'u kar kapladığında yediği balığın bedelini İBB bütçesinden ödeyenlerin, kış gününde caminin doğalgazını pervasızca kesebilmesi ayıptır, günahtır, pervasızlıktır" dedi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR