İstanbul'da yeni tehlike: Mahalleye devasa kayalar düşüyor!

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki yerleşim yerlerine yamaçlardan devasa kayalar düşmeye başladı. Yamaçtan düşerek büyük tehlike oluşturan devasa kayalar nedeniyle mahalleli tedirgin oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2023 22:26 GÜNCELLEME 02.04.2023 22:26 ÜLKE'DE BUGÜN
İstanbul'da yeni tehlike: Mahalleye devasa kayalar düşüyor!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi Merve Sokak üzerindeki yamaçtaki dev kayalar, yakınlarda evleri bulunan mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kayalardan kopan parçaların arabalara ve evlerinin önlerine düştüğünü söyleyerek duruma bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Kimi kayalarda ise yarıklar oluştuğu görüldü.

'ÇOCUKLAR DIŞARIDA OYNAYAMIYOR'

Mahalle sakini Asiye Yüce, "25- 30 senedir buradayız. Buradan kopuyor bazen yuvarlıyorlar taşları. Çocuklar dışarıda oynayamıyor. Benim evimin önüne düştü kaldırıp atıyoruz yapacak bir şey yok. Belediyeye söyledik imza topladık Muhtar Bey'in de haberi var. Belediyenin ilgilenmesi gerekiyor. Bir şeyler yapılması gerekiyor." dediBir başka mahalle sakini ise, "Yuvarlandığı zaman çocuklar da yuvarlıyor aşağı kadar iniyor" diye konuştu. 

'BİRİSİ ÖLDÜKTEN SONRA MI GELİP ALINACAK'

Mahalle sakini Şerafet Karaca ise, "30 senedir buradayız. Bu kayaları gelip alacağız diyorlar. Kimse gelip almıyor. Birisi öldükten sonra mı gelip alınması lazım. Ölmeden olmuyor mu bu işler. Taş yukarıdan geldi vurdu bir arabaya. Depremde ne kadar etkili olur onu bilemeyiz. Tehlikeli sonuçta, alınması lazım. Almaya niyetlendiler sonra vazgeçtiler nedense." dedi.

KAYNAK : DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR