Zehir tacirlerinin bu yöntemi şeytanı bile şaşırtır: 'Üç kalıp gönder'

İstanbul Şişli'de çimento dökerek oluşturdukları beton kalıpların içerisinde uyuşturucu hap ticareti yapan şüpheliler yakalanırken, uyuşturucu alıcılarının zehir tacirleriyle " 3 kalıp gönder" şifresiyle anlaştıkları ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2025 15:43 GÜNCELLEME 08.02.2025 16:47 ÜLKE'DE BUGÜN
Zehir tacirlerinin bu yöntemi şeytanı bile şaşırtır: 'Üç kalıp gönder'

Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, 30 Ocak’ta Yenişehir Mahallesi’nde durumundan şüphelendikleri Recep Yaşar C. (27), Recep B. (26) ve Musa S.’yi (23) durdurdu.

Şüphelilerin üst aramasını yapan polis, 102 gram esrar ile 41 bin lira ele geçirdi.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ 

Olayla ilgili çalışmaları derinleştiren polis ekipleri, yaptıkları güvenlik kamera çalışmasında, şüphelilerden Musa S.’nin Şişli Eskişehir Mahallesi’nde bir adresten çıktığını tespit etti.

EVDEKİ BETON KALIPLAR POLİSİN DİKKATİNDEN KAÇMADI 

Bunun üzerine adrese giden Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dolapların içerisindeki poşetlerde 695 gram esrar, 775 gram kokain, 2 adet hassas terazi, 1 adet şarjör, 34 adet mermi, çok sayıda uyuşturucu koymakta kullanılan kilitli poşet ve streç film ele geçirdi.

Aramalar sırasında polisin dikkatini evde bulunan beton kalıpları çekti. Çekiç yardımıyla kalıpları tek tek kıran polis, içerisine gizlenmiş toplamda 288 adet ekstazi hap ele geçirdi.

PİYASA DEĞERİ 2 MİLYON TL 

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin toplamda 2 milyon TL olduğu öğrenildi.

Aramaların ardından gözaltına alınan 3 şüpheli emniyete götürüldü. Burada ifadeleri alınan 3 şüphelinin poliste toplamda 15 adet suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

"3 KALIP GÖNDER"

Adliyeye sevk edilen Recep Yaşar C. (27) ve Recep B. (26) çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Musa S. (23) ise "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

Müşterilerle şüphelilerin telefonla ya da mesajlaşma programıyla "3 kalıp gönder" diyerek anlaştıkları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları ortaya çıktı. 

KAYNAK : DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR