İstanbul'da suçüstü yakalanan avukata servet değerinde ceza
İstanbul'da müvekkillerini dolandıran ve suçüstü yakalanan avukat Serkan Korkmaz hakkında mahkemeden karar çıktı. Mahkeme heyeti Korkmaz'ı 13 milyon 500 bin lira para cezası ve 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
ABONE OLAvukat Serkan Korkmaz, 16 Haziran 2025 tarihinde sahte tahliye evraklarıyla bir vatandaşı dolandırmış ve yapılan ihbar ile suçüstü yapılarak gözaltına alındıktan sonra ’resmi belgede sahtecilik’ ve ’nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından tutuklanmıştı.
MÜVEKKİLİNE TAHLİYE SÖZÜ VERDİ
Aktarılan bilgilere göre cezaevine giren avukat, cezaevinde bulunan mahkum Ferhat S.’ye tahliye sözü verdi.
Bir süre sonra tahliye olan avukat Serkan Korkmaz'ın, tahliyesi konusunda söz verdiği tutuklu Ferhat S.’nin ailesinden, müştekilere verilecek vaadiyle 1 milyon 300 bin TL para aldığı öğrenildi.
Serkan Korkmaz, aldığı paraları 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne yatırdığına dair sahte evraklar oluşturarak aileye gösterdi. Müştekiler, avukatın kendilerinden 600 bin TL daha para istemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayarak savcılığın yolunu tuttu.
ADLİYEDE SUÇÜSTÜ YAKALANDI
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan soruşturma kapsamında, Avukat Serkan Korkmaz adliyede para aldığı esnada polis ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Serkan Korkmaz, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.
O AVUKATA SERVET DEĞERİNDE CEZA
İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Serkan Korkmaz hakkında "kendisini kamu görevlisi veya banka çalışanı olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıl 6 ay hapis ve 45 bin gün karşılığı 13 milyon 500 bin TL adli para cezası verilmesine hükmetti.
Mahkeme, sanık hakkında tutukluluk halinin devamına yönelik karar verirken, bunlara ek olarak sanığın 2 yıl süreyle avukatlık hak ve yetkilerini kullanmasının kısıtlanması yönünde karar verdiği de öğrenildi.