Bağcılar'da ilk ders zili heyecanı! Okul bahçeler renkleniyor

Bağcılar'da, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ilk ders zili, 14 Eylül günü çalacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1’inci sınıfa başlayacak öğrenciler ise 7-11 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2026 17:28 GÜNCELLEME 03.09.2026 17:28 ÜLKE'DE BUGÜN
Bağcılar'da ilk ders zili heyecanı! Okul bahçeler renkleniyor

Yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasına kısa bir süre kala Bağcılar’da büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Bağcılar Belediyesi her sene olduğu bu yıl da okulların bahçelerinde çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Balıkesir'de engelliler, 30 Ağustos zaferi için su dalışı yaptı

Bağcılar Belediyesi binasının bahçesi sosyal alan olarak değerlendiriliyor

82 yaşındaki kadın, sporla bastonunu attı

GELENEKSEL OYUN GRUPLARI ÇİZİLİYOR 

Öncelikle, okul bahçeleri yıkanarak detaylı bir şekilde temizleniyor.

Ardından da okulların bahçelerine aralarında “yağ satarım bal satarım”, “mendil kapmaca” ve “sek sek” gibi geleneksel oyunların da olduğu oyun grupları çiziliyor.

Bu çalışmalarla öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin eğitim yılına hijyenik ve güzel bir başlangıç yapması amaçlanıyor.

KAYNAK : Haber7
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR