İzmir ve Aydın'daki terör operasyonları

İzmir ve Aydın'da düzenlenen iki ayrı terör operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 1'i tutuklandı, 8 kişi serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.05.2016 03:03 GÜNCELLEME 03.05.2016 03:03 GÜNCEL
İzmir ve Aydın'daki terör operasyonları

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, İzmir ve Aydın'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Terörle Mücadele Şube ekiplerince, 30 Nisan'da Bergama, Bayraklı, Buca ve Konak ilçeleri ile Aydın'da 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında 1'i Aydın'da olmak üzere 5 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda Konak'taki 2 dernekte de arama yapılmış, çok sayıda yasaklanmış pankart, örgütsel doküman ve dijital malzemeye el konulmuştu. Zanlıların sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK'nın propagandası yaptıkları, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili izinsiz gösteri hazırlığında oldukları iddia edilmişti.

Öte yandan, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 1 Mayıs'ta Buca ilçesinde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 kişi de emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişilerin terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü ve 1 Mayıs'ta eylem yapacakları ihbarı üzerine çalışma başlatmış, Buca ilçesinde düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK : AA