Dereceye giren öğrencilere rektör karşılaması

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın 2018 YKS sonucuna göre üniversiteyi dereceyle kazanan öğrencilerin kayıtlarını yaptığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2018 15:18 GÜNCELLEME 03.09.2018 15:18 GÜNCEL
Dereceye giren öğrencilere rektör karşılaması

EÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kayıt işlemlerinin yapıldığı merkez kütüphaneyi ziyaret eden Rektör Budak, veliler ve öğrencileri tebrik etti.

Budak, EÜ Tıp Fakültesini Türkiye 328'incisi olarak kazanan Oğuz Mengücük'ün, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünü Türkiye 92'ncisi olarak kazanan Gökhan Göl'ün ve Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazanan Tayfun Tekneci'nin kayıtlarını da kendisi yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Budak, "Ege Üniversitesi için bugün bayram, çünkü yeni öğrenci kayıtlarımız başladı. Okullarımız açılışa hazırlanıyor. Hem öğrencilerimiz, hem aileleri, hem de üniversitemiz için yeni bir heyecan. Bugün dereceye giren öğrencilerimizin ilk kayıtlarını yaptık. Onlar bizim evlatlarımız ve ülkemizin geleceği. Geleceğimize yatırım yapmak adına onların eğitimleri bizim önceliğimiz." ifadelerini kullandı.

Budak, EÜ'nün yüzde 98'lik oranla kontenjanlarını doldurduğunu vurgulayarak, yeni öğrencilerle eğitime, öğretime ve araştırmaya devam edeceklerini aktardı.

EÜ lisans programlarını bu yıl 5 bin 353, ön lisans programlarını 4 bin 980 olmak üzere toplam 10 bin 333 gencin tercih ettiği bildirildi.





KAYNAK : AA