Doktorların 6 ay ömür biçtiği kadın 5 yılı geride bıraktı!

İzmir'de 2019 yılında "beyin metastazı yapmış 4. evre akciğer kanseri tanısı" alan 44 yaşındaki Hacer Ağdan'a doktorlar tarafından "6 ay ila 1 yıl arasında" ömür biçilmesine rağmen genç kadın aldığı tedavilerle 5 yılı geride bıraktı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2024 10:26 GÜNCELLEME 20.10.2024 10:35 ÜLKE'DE BUGÜN
Doktorların 6 ay ömür biçtiği kadın 5 yılı geride bıraktı!

İzmir’de yaşayan ve ihracat kıdemli uzmanı olarak çalışan Hacer Ağdan, 5 yıl önce başlayan sağlık sorunları nedeniyle hastaneye başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu beyninde metastaz saptandı ve kendisine 4. evre akciğer kanseri teşhisi kondu.

Doktorların 6 ay ila 1 yıl arasında ömür biçtiği Ağdan, akıllı ilaç tedavisine başvurarak hayatını sürdürmeyi başardı.

Tedavisini Acıbadem Kent Onkoloji Merkezi’nde sürdüren Ağdan, Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürbüz Görümlü’nün kontrolünde 5 yılı geride bıraktı.

"KANSER TEŞHİSİ SÖYLENİNCE ÜRKÜTÜCÜ OLMUŞTU"

Kanser olduğu döneme ilişkin konuşan Ağdan, "6 ay - 1 yıl ömür verilen beyin metastaslı bir hasta olarak 5 yılı devirmenin mutluluğu tarifsiz. Tüm hastalara moral olmasını umuyorum. Çok zor bir süreç. 4. evre kanser teşhisi söylenince ürkütücü olmuştu. İlk başta doktorlardan herhangi bir yorum almamıştım. Etrafımda ailem, beni seven dostlarım ve arkadaşlarım sayesinde bu süreci atlattığımı düşünüyorum. Bu süreci atlatmamdaki sebep moral ve motivasyonumun yüksek olması.” ifadelerini kullandı. 

"HAYAT KISA AMA O AN DAHA KISA"

“Hayat kısa, hepimize kısa ama o an daha da kısa olduğunu öğrendim” diyen Ağdan, “Kendimi keşfetmeye yöneldim. Kendime daha öncelik vermeye başladım. Önceleri başkaları için yaşarken aslında bu hastalık sürecinde kendime çok zaman ayırmadığımı fark etmiştim. Şimdi zamanımı daha çok seyahat ederek, doğada zaman geçirerek, sevdiklerimle birlikte kendime öncelik vererek geçiriyorum. Tahlillerimi, kontrollerimi aksatmıyorum. Doktorum bu süreçte en büyük desteğim, bana yol gösteren kişi oldu. İçimizdeki umut hiçbir zaman bitmemeli. Ben iş hayatımdan da hiç kopmadım, evden çalışmaya devam ediyorum. Kanserle mücadele eden kişilere en büyük tavsiyem, tedaviye açık olsunlar. Hemen pes etmesinler.” cümlelerine yer verdi.

"TEDAVİYE AKILLI İLAÇLARIMIZLA BAŞLADIK"

Hacer Ağdan'ın son kontrolünde de sonuçların iyi olduğunu belirten Acıbadem Kent Onkoloji Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, “Metastatik 4. evrede bir akciğer kanseri hastasında 5 yılı geçen tam yanıtlı hastalıksız yaşam süresi elde edilmesi son derece çarpıcı olup, kapsamlı genetik analizler ve bunlara dayanarak yapılan kişiye özel tedavi yaklaşımlarının ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır.” dedi.

Sözlerini sürdüren Görümlü, şunlara değindi:

“Hastamızın beyinde yaygın metastazlar tespit etmiştik. Yaptırdığımız genetik analizde tümörde spesifik olarak bulunan ALK adını verdiğimiz gende mutasyon tespit edildi. Bu bizim için çok kıymetli. Elimizde son derece etkin, akıllı ilaçlarımızdan bir tanesi mevcut. Biz de tedaviye bununla başladık. Bu tedaviyle çok iyi bir cevap elde ettik. Şu anda beşinci yılımızı tamamladık. Herhangi bir hastalığı yok. Ne beyinde ne akciğerde tümörümüz kalmadı. Tam cevaplı olarak tedavisini sürdürüyoruz. Tedaviyi yaparken, hastamızın yan etki açısından son derece konforlu bir dönem geçirmesini sağlayabildik. Günlük hayatına devam edebilme şansına sahip oldu. Bunlar bizim için çok önemli gelişmeler.”

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR