Biri evde 'reis' diğeri işte

Aksaray'da Yıldız Coşkun, 7 yıl önce İlçe Ziraat Odası Başkanlığına seçilince, odada genel sekreterlik görevi yapan eşinin amiri oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2014 14:23 GÜNCELLEME 19.12.2014 14:23 KADIN
Biri evde 'reis' diğeri işte

Yıldız Coşkun, eşi Hacı Emin Coşkun'un önerisi üzerine Ortaköy Ziraat Odası Başkanlığına aday olmaya karar verdi.

Delegelerin desteğiyle seçimi kazanan Yıldız, Türkiye'deki 4 kadın ziraat odası başkanından biri oldu. Önümüzdeki seçimde yeniden aday olmayı düşünen Coşkun'un en büyük destekçisi ise eşi Hacı Emin Coşkun. Mesai saatlerinde eşine "başkanım" diye hitap eden Coşkun, ​evde ise aile reisinin kendisi olduğunu söylüyor.

Ortaköy Ziraat Odası Başkanı Yıldız Coşkun, yıllardır eşinin ve diğer çalışma arkadaşlarının desteğiyle başkanlık görevini sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye'de 4 kadın ziraat odası başkanının olduğunu anlatan Coşkun, "Tüm kadın başkanlar olarak güzel işler yapıyoruz. Görevimi titizlikle yerine getiriyorum. Göreve ilk başladığımda hizmet binamız yoktu. Kirada çalıştığımız yer, görev yapılabilecek bir yer değildi. Çalışmalar neticesinde 3 katlı bir binayı odamıza kazandırdık. Hizmet binamızı, genel başkanımızın katılımıyla açtık" diye konuştu.

"Eşim her konuda bana yardımcı oluyor"

Oda genel sekreteri olan eşinin, tecrübesiyle hem kendisine hem de üyelere yardımcı olduğunu dile getiren Coşkun, "Eşim, ziraat teknisyeni olduğundan çiftçilerimize her konuda çok yardımcı oluyor. Birlikte çalışırken, kendisine 'Hacı bey şunu yapar mısınız' diyorum, o da 'tabii başkanım' diyor" ifadelerini kullandı.

Coşkun, uyumlu çalışmalarından çiftçilerin de çok memnun olduklarını ifade ederek, "Bir kadın başkan olarak çalışmamdan gurur duyuyorlar. 'Eşlerin bu kadar uyumlu çalışması, birbirine destek olması bizi mutlu ediyor' diyorlar" dedi.

"Başkanıma saygıda kusur etmem"

Hacı Emin Coşkun ise eşine başkanlık önerisini kendisinin yaptığını belirtti.

"Yıldız hanıma 'oda başkanlığı yapar mısın' dedim. Kendisi de 'evet' deyince durumu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne sorduk. Herhangi bir engel bulunmadığını öğrenince aday olmasına karar verdik" diyen Coşkun, 2007 ve 2011'de seçimi iki kez kazanan eşinin yine aday olduğunu aktardı.

Eşiyle aynı iş yerinde çalışmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:

"İş ilişkisi ayrı, aile hayatı ayrı. İş yerinde titiz ve disiplinliyiz. Eşim burada amir, ben de yanında çalışanıyım. İş dışında evin reisi benim. Birbimize saygı ve sevgi çerçevesinde çalışıyoruz. Başkanıma saygıda kusur etmem. İki çocuğumuz var. Çocuklarımız ilk zamanlarda bu durumu yadırgamıştı. Sonra onlar da alıştılar."

KAYNAK : AA