Kırılan ruju onarmanın yolları

Kırılan ruj nasıl onarılır? İşte size yardımcı olacak çözümler...

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2016 14:47 GÜNCELLEME 19.01.2016 14:47 KADIN
Kırılan ruju onarmanın yolları

Bazen aceleden ya da dikkat etmeden rujumuzu fazla açıp kırılmasına neden olabiliyoruz.

Uzun zamandır kullandığınız ve çok sevdiğiniz renge sahip rujum kırıldı diyorsanız bu basit önerilerle rujunuzu yeniden kullanabilirsiniz. Rujunuz iki parçaya ayrıldıysa üzülmeyin. Fön makinesi ya da çakmakla üstesinden gelebilirsiniz.

İşte kırılan ruju onarmanın yolları...

- Bir kabın içerisinde kalan ruj parçasını fön makinesi (kibrit, çakmak, mum da olur) ile hafifçe eritin. Sadece üst kısmı hafif erimeli unutmayın, daha fazla ısıdan kaçının. Diğer ruj parçasını alıp birbirine yapıştırın. Birleştirdiğiniz yeri parmaklarınızla yumuşatıp, düzgün bir şekil vermelisiniz.

Tüm bu işlemler sırasında ellerinizin temiz olduğundan emin olmalı, işe ellerinizi yıkayarak başlamalısınız. Rujunuz düzgün bir şekil aldıktan sonra sertleşmesi için artık buzdolabına koyabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise kırılan ruju bir başka kutuda saklamaktır. Ufak, kapaklı bir kabın içerisine kırılan ve diğer ruj parçasını koyun. Pürüzsüz bir yüzey yaratmak için rujunuzu fön makinesi ile biraz eritin. Dudak fırçası yardımı ile rujunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.