Ağlayan bebeği sakinleştirmenin yolları

Çocuğunuz sürekli ağlıyor, siz de karşısında çaresiz kalıyorsanız bu öneriler işinize yarayabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 12.04.2017 14:46 GÜNCELLEME 12.04.2017 14:46 KADIN
Ağlayan bebeği sakinleştirmenin yolları

Tüm ebeveynler bebeklerinin ağlaması konusunda çok hassastır. Bir bebeğin ağlaması sizi rahatsız etme açısından sabah 6 da çalan alarmınızdan daha etkili olabilir, ne yazık ki bebeğinizin ağlamasını tek tuşla durdurma imkanınız yok! Çocuğunuz sürekli ağlıyor, siz de karşısında çaresiz kalıyorsanız bu öneriler işinize yarayabilir.

Bebeğim Neden Ağlıyor?
Bebeğinizin neden ağladığı sorusunun ise bir kaç değişik cevabı olabilir. Bebeğiniz ağlıyorsa ve odada kötü bir koku varsa zaten ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Maalesef bebeğinizi yatıştırmak her zaman bir bez değiştirmek veya onu emzirmek kadar kolay olmayabilir. Bebekler genelde ana rahminde yaşadıkları algı zenginliğini, dünyaya geldikten sonra bulamadıklarında rahatsız olurlar. Ritmik seslerin veya bebeğinizi sallamanın onu rahatlatmasının nedeni budur. Bebeğinizi uyuması için karanlık ve sessiz bir odaya koyduğunuzda bir anda ağlamaya başlamasının nedeni de genelde bu olmaktadır.

Bunun yanında bebeğiniz bazen de rahatlayamadığından ağlayacaktır. Yorgun olup da uyuyamamanın nasıl bir duygu olduğunu en iyi biz yetişkinler biliriz. Fakat böyle durumlarda bizim yatakta daha rahat bir yatış biçimi aramak, yastığı çevirmek vb. yapabileceğimiz pek çok davranış bulunmaktadır. Bebeğiniz ise bu bahsettiklerimizin hiç birini yapma kabiliyetine sahip değildir. Onun tek yapabileceği ağlamak, ebeveynlerinirahatsızlığından haberdar etmektir.

Bebeğimi nasıl sakinleştirebilirim?

Aşağıda bebeğinizi sakinleştirebilecek bir kaç yolu sayacağız. Unutmayın, değişik bebekler değişik sakinleştirme yöntemlerine cevap verecektir. Komşunun bebeği müzikle sakinleşiyor, benim bebeğim de bu yolla sakinleşmek zorundadır gibi bir kanıya lütfen kapılmayın.

- Bebeğinizi tamamen karanlık olmayan fakat ışığın da loş olduğu bir odada yatırın. Bu gündüz vakti güneşlikleri kapatılmış bir oda, gece ise sadece bir gece lambasının yandığı bir oda olabilir.

- Bebeğinizin dikkatini aşırı derecede çekecek değişik renkte ışıklı lambalar, veya parlak renkli duvarları olan odalar bebeğinizi sakinleştirmenize yardımcı olmayacaktır.

- Ritmik ses çıkaran türlü aletler bebeğinizi sakinleştirebilir. Bunun en güzel örneği tok ve yüksek bir ses çıkaran bir duvar saatidir. İnanması güç olsa da elektrik süpürgesi veya çamaşır makinesi gibi yüksek sesle ve belli bir frekansta ses çıkaran aletler de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir. Bunlarla beraber sakin bir müzik çalmanın da bebeklerin üstünde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir.

- Bebeğinizin teninin sizin teninize değmesi onu çok çabuk bir biçimde rahatlatacaktır. Özellikle bebeğinizi sıkan veya fazla sıcak tutan giysilerden kurtarmanız, daha sonra da onu karnınız gibi erişimi rahat bir alanda çıplak teninize karşı yatırmanız onu çok rahatlatacaktır.

- Eğer bebeğinizin gaz ağrısı varsa (kolik bebek) onu kucağınızda yüzü yere dönecek bir biçimde tutmanız da onu rahatlatacaktır. Böyle bir durumda bebeğinizi bu pozisyonda yavaşça sallamayı deneyin

- Bazı bebekler daha konforlu bir ortamda sakinleşecektir. Böylesi bir durumda bebeğinizi yumuşak bir battaniye ile kundaklamanız onu rahatlatacaktır.
Kucakta rahat etmeyen bebekleri omuz üstünde sakinleştirmeyi de deneyebilirsiniz.