Çeçen liderden Türkiye'ye çağrı

Çeçen ayrılıkçı lideri Doku Umarov, İstanbul'da eylül ayında Çeçenlerin öldürülmesi konusunda Türkiye'yi suçladı. Umarov, Türk hükümetine şu çağrıyı yaptı:

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2011 13:30 GÜNCELLEME 21.11.2011 13:30 Kafkaslar
Çeçen liderden Türkiye'ye çağrı

Umarov, Çeçen militanların sözcülüğünü yapan ''kavkazcenter.com" adlı internet sitesinde yer alan video görüntülerinde, Çeçenlerin, ''faaliyetleri Türk istihbarat birimleri tarafından hoşgörülen Rus ajanlar tarafından öldürüldüğünü'' ileri sürdü.

"Türkiye halkına, kardeşlerime, Türkiye'nin Müslümanlarına, Türkiye güvenlik servislerine, yetkililerine, Cumhurbaşkanı Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmek istiyorum." diyen Umarov, İstanbul'da öldürülen Çeçen'lerin Türk istihbarat örgütlerinin göz yumması yüzünden öldürüldüklerini, Rus tetikçilerin Türkiye'ye girişlerine, turizm bahanesiyle göz yumulduğunu savundu.

Umarov açıklamasında, "Ülkenizde öldürülen Müslüman kardeşlerinizin öldürülmelerine göz yummanızı turizm işi yaparak mali kazancınızı arttırmayı umduğunuzu öne sürerek kendinizi haklı çıkarmaya çalışmanızı Allah affetmeyecektir.

Bu katiller, şu anda ülkemizdeki köleler için gökdelenler diken ve stadyumlar inşa eden sizin inşaat şirketlerinizin maskesi altında ülkenize sızıyor. Bu inşaat şirketleri bütçenizi arttırdığı için gözlerinizi kapatıyorsunuz." dedi.

"Bu aşağılıkların ve onların katil kölelerinin ülkenizde özgürce gezmelerine izin verirseniz ve onların kardeşlerinizi öldürmelerine müsade ederseniz o takdirde Yüce Allah'ın huzurunda bu durumdan bu dünyada ve ebedi hayat olan ahirette sorumlu olacaksınız." diyen Umarov, Ruslara ve Kadirov'un yanlılarının Türkiye'ye girmelerine izin verilmemesini istedi.

Umarov, Rusya'yı durdurmak için bir misilleme eylemi yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Açıklamasının sonunda Türk hükümetine de seslenen Umarov, "Allah hakkı için sizi seviyoruz ve Allah hakkı için sizi bizi Allah hakkı için sevmeye ve ülkenizde kardeşlerinizi korumaya çağırıyoruz. İslam'a göre bunu yapmalısınız çünkü ülkeniz İslam için özgürdür ve sizin korumanıza ihtiyaç duyan insanları ülkenizde koruma altına almak zorundasınız." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

İstanbul'da 16 Eylül'de üç Rusya Federasyonu vatandaşı Çeçen, bir caminin çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülmüş, Çeçenlerden ikisinin ocak ayında Moskova'daki Domodedova Havaalanı'nda 37 kişinin ölmesine neden olan intihar saldırısıyla ilintili olduğu belirtilmişti.

İSLAM DEVLETİ KURMAK İSTİYOR

''Kafkaslar Emirliği'' adlı bir grubun liderliğini yapan ve Kafkaslar'da İslam devleti kurmak isteyen Umarov, Moskova'daki birçok şiddet olayının sorumluluğunu üstlenmişti.

ABD BAŞINA 5 MİLYON DOLAR ÖDÜL KOYDU

ABD yönetimi de Umarov'un yakalanması için gerekli bilgiyi sağlayacak kişilere 5 milyon dolar para ödülü vereceği vaadinde bulunmuştu.

KAYNAK : AA-HABER 7