Erdoğan açılışını gerçekleştirmişti: Edebiyat Yolu'ndan10 milyon araç geçti

Kahramanmaraş-Göksun karayolunu 16 kilometre kısaltan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 yıl önce açılışı yapılan "Edebiyat Yolu"ndaki tünellerden 10 milyon araç geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2024 09:57 GÜNCELLEME 14.10.2024 14:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Erdoğan açılışını gerçekleştirmişti: Edebiyat Yolu'ndan10 milyon araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bölünmüş yol projelerinden Kahramanmaraş-Göksun karayolu, 4 yılda 10 milyon şoförün kullandığı bir güzergâh oldu. 

Proje, 80 kilometre olan Kahramanmaraş-Göksun arasını 16 kilometre kısaltarak 64 kilometreye düşürdü. Gidiş ve dönüşü 128 kilometre uzunluğunda olan yol, 11 çift tüplü tünelden oluşuyor. 

KAHRAMANMARAŞ VE KAYSERİ'Yİ DE BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Kahramanmaraş ile Kayseri'yi de birbirine bağlayan ve günlük ortalama 8 bin aracın geçtiği yolda; 570 metre uzunluğunda 2 viyadük, 145 metre uzunluğunda 3 köprü ile 734 metre uzunluğunda 6 köprülü kavşak bulunuyor.

SEYEHAT SÜRESİNİN 39 DAKİKA KISALTTI

Tamamlanan projeyle birlikte, Kahramanmaraş-Göksun arasındaki seyahat süresi 39 dakika kısaltıldı. Bu nedenle yılda 159.4 milyon lira tasarruf elde ediliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Kahramanmaraş Göksun arasındaki yolun adını "Edebiyat Yolu" olarak belirlemişti. 

Edebiyat Yolu'na, şehrin tanınmış 7 Güzel Adam'ının isimlerinin yanı sıra, Mahzuni Şerif gibi kentin sanatçılarının da isimleri verildi. 

"ESKİDEN VİRAJLIYDI ŞİMDİ DAH ARAHAT"

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören Göksun-Geben-Andırın Karayolu üzerindeki 31-58. kilometre arasında yol yapım çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi. Sürücüler eski güzergâhtan ulaşımı sağlarken, çalışmaların kısa sürede tamamlanıp yolun yeniden trafiğe açılmasını bekleniyor.

Sürücülerden Emrullah Kurt, "Yollarımız çok güzel eskiden virajlıydı şimdi daha rahat ve konforlu." ifadelerini kullandı. 

Saim Gülcü ise, "Eski yol uzun ve yorucu bir yoldu. Yakıt ve zaman konusunda tüneller çok güzel oldu." diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR