Market duvarına astığı yazı, çocukları sevindirdi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde market işletmeciliği yapan Mithat Ergin ihtiyaç sahibi çocukların alışveriş yaparken mağdur olmalarını engellemek amacıyla "askıda para" uygulaması başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2025 16:55 GÜNCELLEME 29.05.2025 16:55 ÜLKE'DE BUGÜN
Market duvarına astığı yazı, çocukları sevindirdi

Emek Mahallesi'nde esnaflık yapan Mithat Ergin çocuklar için "askıda para" uygulaması başlattı.

Alışveriş için markete gelen ve parası yeterli olmayan ihtiyaç sahibi çocuklar için başlatılan uygulamaya hayırsever müşteriler de destek oluyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ASKIDA PARA UYGULAMASI BAŞLATILDI 

  • Market girişine ise, "Burada çocuklar için askıda para bulunur" yazısı asıldı. 
  • Ergin, "askıda ekmek", "askıda sebze" gibi uygulamaların ardından çocuklar için de "askıda para" uygulamasını başlattıklarını söyledi. 

"Parası yetmeyen çocuklara bizde burada destek oluyoruz." diyen Ergin, uygulama çerçevesindeki hazırladıkları kavanoz kumbarayı tezgah üzerine koyduktan sonra vatandaşların da yardımda bulunduğunu belirtti.

"ONLAR MUTLU OLUNCA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ"

Uygulamanın çocuklar için iyi olduğunu söyleyen Ergin, "İstediklerini aldıkları zaman mutlu oluyorlar. Buradan destek aldıklarında mutlu olarak ayrılıyorlar. Onlar mutlu olunca biz daha çok mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı: 2025 YADES başvuruları nasıl yapılır?

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR