Karabük'te yangında boşaltılan köy sayısı 19'a yükseldi

Karabük'te 5 gündür devam eden orman yangını nedeniyle boşaltılan köy sayısı 19'a, mahalle sayısı ise 57'ye yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2025 12:24 GÜNCELLEME 27.07.2025 13:11 ÜLKE'DE BUGÜN
Karabük'te yangında boşaltılan köy sayısı 19'a yükseldi

Türkiye'nin yüzölçümüne oranla yüzde 72'si ormanlarla kaplı  Karabük'teki orman yangınında 93 saat geride kaldı.

Ekiplerin hem havada hem karadan müdahaleleri aralıksız devam ettiriyor. 

839 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ 

  • Yangın nedeniyle boşaltılan köy sayısı 19'a, mahalle sayısı ise 57'ye yükselirken tahliye edilenlerin sayısı bin 839 oldu.

Ayrıca yangınla birlikte tahliye edilen köylerdeki bin 717'si büyükbaş, 232'si küçükbaş olmak üzere bin 949 hayvan güvenli bölgede koruma altına alındı.

"Yangın söndürme uçağı yok" diyerek algı başlatılmıştı: İşte 2025 yangın söndürme filosu

Komşu'daki yangın, Edirne'yi kararttı! Kentte görüş mesafesi düştü...

Gürsu ve Kestel'de yangın: AK Parti heyeti inceleme yaptı!

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR