Gören dönüp bir daha baktı: Yüzlercesi Kars Çayı'nı istila etti

Kars'ta, yüzlerce yeşilbaş yaban ördeği göç güzergâhı üzerindeki Kars Çayı'nda görüntülendi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2025 11:12 GÜNCELLEME 04.03.2025 11:20 ÜLKE'DE BUGÜN
Gören dönüp bir daha baktı: Yüzlercesi Kars Çayı'nı istila etti

Kent merkezinden geçen Kars Çayı’nda gözlemlenen yeşilbaşlı yaban ördekleri, bölgenin doğal yaşam zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

GÖÇ EDEN ÖRDEKLERİN UĞRAK YERİ 

Göç yolu üzerinde bulunan Kars Çayı, ördeklere hem ev sahipliği yapıyor hem de karınlarını doyurarak barınma imkânı sağlıyor.

ÖRDEKLER İLGİ ODAĞI OLDU 

Doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcilerinin de ilgisini çeken ördekler, her yıl göç mevsiminde benzer bir manzara sunuyor. 

 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR