Evlerine kadar girdikleri yaşlı çifte hayatlarının şokunu yaşattılar!

Kastamonu'da yaşayan Şerafettin ve Sultan Terzi çifti, telefonda komiserim diye arayıp 'adınız hırsızlık soruşturmasında' geçti diyerek evine kadar gelen dolandırıcılar tarafından toplamda 700 bin lira dolandırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2022 13:53 GÜNCELLEME 23.12.2022 15:01 ÜLKE'DE BUGÜN
Evlerine kadar girdikleri yaşlı çifte hayatlarının şokunu yaşattılar!

Olay, Kastamonu’nun Candaroğulları Mahallesinde meydana geldi. İddialara göre, Şerafettin Terzi ile eşi Sultan Terzi’yi telefonla arayan dolandırıcılar, yaşlı çiftin isimlerinin hırsızlık soruşturmasında geçtiğini, evlerinde arama yapacaklarını ve bu yüzden eve geleceklerini söyledi.

KOMİSER OLARAK TANITIP YAŞLI ÇİFTİN EVİNE GİRDİ

Telefonda sürekli konuşan ve kendisini komiser olarak tanıtan şüpheli, bir süre sonra yaşlı çiftin evine geldi. Evde yaşlı çiftle bir süre sohbet eden şüpheli evde bulunan altınları ve dövizleri çalınanlarla karşılaştırıp kendilerine geri getireceklerini söyledi.

ÇALDIKLARI YÜZBİNLERCE LİRALIK EŞYALARLA KAYIPLARA KARIŞTILAR

Dolandırıcının söylediklerine inanan yaşlı çift, evde bulunan 240 gram altın, 4 bilezik, 2 çeyrek altın, 2 altın küpe, 6 bin dolar ve 6 bin avro gibi ziynet eşyaları ile dövizleri şüpheliye teslim etti. Yaşlı çiftten altın ve dövizleri alan şüpheli, altın ve dövizleri geri getireceğini beyan ederek evden ayrıldı. Hızla evden uzaklaşan şüpheli, altın ve dövizlerle kayıplara karıştı.

YAŞLI ÇİFTİN DOLANDIRILDIĞINI ÇOCUKLARI ANLADI

Aradan saatler geçmesine rağmen şüphelinin dönmemesi üzerine yaşlı çift, durumu önce çocuklarına bildirdi. Eve gelen yaşlı çiftin oğulları anne ve babasının dolandırıldığını anlayarak durumu polise haber verdi.

OLAYLA İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Olay yerine gelen polis ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, evde ve mahallede incelemelerde bulundu. Şüphelinin bulunabilmesi için güvenlik kameralarını incelemeyen ve evden de parmak izi alan polis ekipleri, şüphelinin yakalanabilmesi için çalışma başlattı.

Olay sonrası şoka giren yaşlı çift ise, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR